Austràlia

Austràlia entra en recessió per primera vegada en 30 anys

El Coronavirus està suposant un veritable maldecap per a les principals economies. En aquest cas Austràlia, que registrava un bon creixement sostingut des de gairebé 30 anys, ha entrat per primera vegada en recessió.

L’última vegada que Austràlia va entrar en recessió va ser en 1991, quan l’economia es va contreure en un 1,3 per cent i en 0,1 per cent en dos trimestres consecutius. “La pandèmia mundial i les polítiques de contenció connexes van provocar una caiguda del 7,0% del PIB en el trimestre de juny. Aquesta és, per un ampli marge, la major caiguda del PIB trimestral des que es van iniciar els registres en 1959”, va dir el cap dels Comptes Nacionals de l’Oficina Austràlia d’Estadístiques, Michael Smedes en un comunicat.

L’Oficina Australiana d’Estadístiques (ABS, sigles en anglès) va explicar en el seu comunicat que la resposta del Govern per a fer costat a les llars i les empreses australianes va donar lloc a pagaments sense precedents del sector públic al privat. Després del brot de la pandèmia, el Govern australià va imposar una sèrie de restriccions i va ordenar el tancament de negocis per a frenar la propagació del nou coronavirus alhora que va implementar paquets d’ajuda, entre ells subsidis salarials i de desocupació, així com plans d’estimulació econòmics que en total equivalen a un 13,3 per cent del seu PIB.

També va detallar que la demanda privada es va contreure en un 7,9 per cent, que inclou una reculada d’un 12,1 per cent en el consum domèstic, mentre que la despesa en serveis, com el transport, restaurants i hotels, es va desplomar en 17, 6 per cent. “En el trimestre de juny es va produir una contracció significativa en la despesa domèstica en serveis a causa d’un canvi de comportament en les llars i arran de les restriccions que es van implementar per a contenir al coronavirus”, va prear.

Amb unes 25.900 infeccions acumulades des de l’inici de la pandèmia, que inclou 663 defuncions, Austràlia continua lluitant amb un fort rebrot de la COVID-19, que va esclatar a Melbourne al juny passat i que va desbaratar els plans de reactivació de l’economia al país després d’haver suprimit al nou coronavirus.

En aquest cas Austràlia, que registrava un bon creixement sostingut des de gairebé 30 anys, ha entrat per primera vegada en recessió Click To Tweet

Creus que s'han pres prou mesures per dotar de seguretat la tornada a l'escola?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú