Els caputxins de l’antic convent barceloní de Santa Madrona, i a propòsit dels armolls (llat., Atriplex hortensis; cast. armuelle), indicaren que: “es una planta anual de hojas anchas, ligeras y blandas que se comen cocidas como las espinacas y acelgas. Esta planta resiste bien el calor, pero tiende a espigar con bastante celeridad; de ahí, que para asegurar el rendimiento contiguo, conviene efectuar siembras cada mes” (BHC, La Huerta de San Francisco, 57).
Amb els armolls cuits es poden preparar uns panellets o empanades de gust excel·lent. Per elaborar-los es tracta, simplement, d’embolcar els armolls ja bullits amb el farciment, junt amb una pasta feta de farina i posar-los al forn. A la massa de la pasta cal afegir oli d’oliva i un raget de llet. Pel que fa al farciment, “tallaràs l’all i la ceba a dauets i ho dauràs a la paella. Després has de capolar pebrot vermell cru ben menut i has trinxar alguns grapats d’olives adobades i, si vols, hi pots afegir encara, algun ou dur tallat ben menut. Finalment has de posar a la massa sal al gust i un rajolí de vinagre. Aquestes empanades d’armolls, abans d’entrar-les al forn –on les hi tindràs un quart llarg– has d’untar-les bé amb un ou batut, i quan les empanades ja siguin daurades, les portaràs al refetor, que és una menja molt gustosa” (Receptari, s. f.). A veure si us animeu a preparar una menja tan gustosa, feta amb una de les hortalisses més humil!