Vida i videojocs es fusionen a CaixaForum Barcelona

La directora general adjunta de la Fundació ”la Caixa”, Elisa Durán; el director de CaixaForum Barcelona, Lluís Noguera, i el comissari Luca Carrubba van presentar a CaixaForum
Barcelona l’exposició Homo Ludens. Videojocs per entendre el present, una reflexió sobre el paper central del joc en la nostra cultura a partir del fenomen dels videojocs.

L’exposició Homo ludens. Videojocs per entendre el present, comissariada per Luca Carrubba i dissenyada per l’estudi Domestic Data Streamers, proposa una mirada antropològica als videojocs, un fenomen cultural, estètic i artístic essencial en la cultura de masses contemporània.

Es calcula que actualment més de 2.500 milions de persones són aficionades als videojocs.

La mostra analitza els videojocs com a indústria, com a mitjà cultural i com a proposta creativa a partir d’exemples concrets de videojocs i obres d’art contemporani. Inclou obres d’artistes com Bill Viola, Daniel Canogar i la barcelonina Mónica Rikić, i ofereix un recorregut interactiu i innovador, en què els espectadors són protagonistes d’una experiència ludificada i participativa.

La tesi de l’exposició constata l’existència d’un món en el qual vida i joc estan cada vegada més relacionats. De fet, actualment, juguem sense adonar-nos-en quan viatgem, quan aprenem o fins i tot quan ens enamorem.

Hi haurà activitats innovadores: des d’una jornada rolera al misteri d’una peça desapareguda

De manera paral·lela a l’exposició, CaixaForum Barcelona planteja un nodrit programa d’activitats titulat JOC; COMUNITAT; IDENTITAT, a cavall entre el que és físic i el que és virtual, coordinat per l’expert Borja Vaz. Com a novetat, aquestes activitats apostaran per nous formats, com la Game Jam, on es desenvoluparà una competició per crear un videojoc a partir del Dreams™, títol de PlayStation®4 que ofereix multitud de possibilitats d’edició, i amb el qual PlayStation® Talents ha desenvolupat tallers i activitats en entorns culturals similars. També es durà a terme una jornada rolera, i tallers per apropar el món professional del desenvolupament de videojocs al públic de CaixaForum. En aquests tallers temàtics, els participants podran conèixer de primera mà
l’experiència dels ponents en la indústria, com es crea la música i el so als mons interactius i quin és el procés creatiu per escriure videojocs o els secrets d’un bon disseny jugable.

La mostra reuneix 58 peces de 36 creadors, entre videojocs, fotografies, escultures, vídeos i instal·lacions, i estarà oberta fins al 18 d’abril de 2022.

CaixaForum Barcelona
Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Tel. 934 768 600

Horari
De dilluns a diumenge, de 10 a 20 h

Servei d’Informació de la Fundació ”la Caixa”
Tel. 900 223 040
De dilluns a diumenge, de 9 a 20 h

Es calcula que actualment més de 2.500 milions de persones són aficionades als videojocs Click To Tweet

Estàs d'acord que el govern espanyol ens digui quines són les joguines que hem de regalar als nostres fills?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.