vacunació

Què passa amb la vacunació dels més grans de 90 anys?

Es va anunciar amb bombo i plateret que s’iniciava la vacunació dels més grans de 90 anys en funció de l’escalat de l’edat i també pel tipus de patologies que presentessin, atès que aquestes afecten la gravetat mortal del contagi.

Malgrat aquest anunci el fet és que persones de 94 i més anys continuen sense estar vacunades ni tenir cap confirmació de quan ho faran. No és una bona senyal perquè aquest grup de població és reduït (92.343 persones de més de 90 anys), de mitjana corresponen a 220 persones per CAP. Que malgrat aquesta escassa quantia a hores d’ara les persones afectades no disposin d’una data de vacunació, no diguem ja que estiguin vacunades, significa que el sistema està funcionant molt malament, de manera improvisada.

Aquest fet té conseqüències perilloses i molt negatives perquè tots els més grans de 90 anys, si contrauen la malaltia, poden patir seqüeles greus o morir. Per tant es tracta d’una operació vital, i la manca de capacitat del departament de Salut té conseqüències tràgiques.

No s’entén com el mateix govern de la Generalitat vulgui salvar la temporada turística a l’estiu i alhora mantingui uns ritmes de vacunació tan deficients. Una cosa és la limitació en el nombre de vacunes, i una altra és la deficient planificació.

Hi ha una manca clara de compromís del departament de Salut amb objectius i xifres concretes i amb els avisos corresponents a la població. És una forma com una altra d’intentar amagar les disfuncions. En realitat, perquè es pogués arribar a l’estiu en condicions, Catalunya hauria de vacunar a un ritme 400% vegades superior a l’actual. I si amb un grup tan petit, que es pot abordar en els CAPs, ja no funciona, com es pot confiar que ho faran millor amb masses més importants de població? Al ritme actual, quan s’arribi al setembre, només 1 de cada 5 catalans haurà rebut les dues dosis que li donen la immunitat completa.

Seria bo per Catalunya un govern amb ERC, JxCat i la CUP?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú