Un nou assaig clínic investiga l’eficàcia d’un antiparasitari, la ivermectina, en la disminució de la transmissió de la Covid-19

La Clínica Universitat de Navarra i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), un centre impulsat per la Fundació “la Caixa”, inicien un assaig clínic per investigar l’eficàcia de la ivermectina en la disminució de la transmissió de la COVID-19. En col·laboració amb Idifarma, busquen determinar si en les persones tractades amb ivermectina el virus desapareix amb més rapidesa.

“La ivermectina té un efecte antiviral comprovat contra altres virus d’ARN de cadena única com el dengue o la febre groga, davant els quals ha aconseguit inhibir la seva replicació in vitro”, explica el Dr. Carlos Chaccour, especialista de la Clínica i d’ISGlobal . “A més, té un paper immunomodulador que és interessant avaluar, ja que s’ha vist que un dels grans problemes de virus SARS COV-2 és la seva resposta immune desordenada”, afegeix l’investigador principal.

Recentment, s’ha demostrat que la ivermectina pot inhibir la replicació de la SARSCoV-2 in vitro a molt altes dosis, però encara no s’ha estudiat in vivo. Un pas que es va dur a terme en aquest assaig aleatoritzat en 24 pacients amb malaltia lleu, amb menys de 48 hores des de la presentació de símptomes i sense factors de risc, als quals se’ls administrarà una dosi única en comprimits.

Aquests pacients de recent diagnòstic no necessiten ingrés, ja que el seguiment es realitza a casa durant el seu període d’aïllament domiciliari. “Donarem una sola dosi als pacients en el moment que vinguin a la Clínica a la realització de la prova PCR i, posteriorment, els hi farem un seguiment durant un mes a casa seva, on acudirem cinc vegades per prendre’ls mostres nasals i controlar la simptomatologia. Així veurem si la ivermectina aconsegueix que negativitzi més ràpid “, detalla.

El projecte té el nom de SARS-CoV-2 Ivermectin Navarra ISGlobal Trial (SAINT) i ha estat finançat amb fons propis de la Clínica Universitaria de Navarra i ISGlobal.

Tota la mostra de pacients es seleccionarà a la Clínica Universitaria de Navarra a la seva seu de Pamplona, mentre que l’anàlisi de la resposta immune es realitzarà de forma conjunta amb ISGlobal.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.