TV3 paga milionades als col·laboradors i productores externes

TV3 és la televisió autonòmica més cara de tot l’Estat espanyol. De fet, també és més cara que la majoria de televisions privades d’Espanya. No només perquè té més del doble de treballadors que la majoria de cadenes, sinó perquè té tendència a externalitzar molts programes. Aleshores, a banda de tenir més treballadors que qualsevol altra cadena, TV3 externalitza programes. És que no poden fer els seus treballadors tots els continguts que produeix?

Si analitzem, per exemple, el programa de tardes ‘Divendres’, TV3 paga cada temporada 1,9 milions d’euros a la productora de El Terrat, propietat d’Andreu Buenafuente. En total, el programa li surt per 2,3 milions, tenint en compte que 108.000 van a parar a una empresa d’il·luminació pel “lloguer d’equips d’il·luminació exteriors”, i més de 104.000 pel “lloguer de l’steadicam”. El “lloguer de la grua” per als exteriors de la 8a temporada van costar 80.900 euros, i el de la grua pel plató, 66.000 més. Contemplant altres despeses, es pot veure com els sous de tots els treballadors, inclosos els d’Helena Garcia Melero i d’Espartac Peran, els presentadors del programa, no estan contemplats en totes aquestes despeses.

És que aquest no és un programa que es pugui fer amb recursos de la casa? És necessària la contractació d’una empresa externa que, a més, és una de les empreses que s’encarreguen de gran part dels continguts de la cadena?

D’altra banda, TV3 ha pagat entre 2.000 i 2.800 euros per cada presentador del programa d’entrevistes ‘Fora de sèrie’. En cada programa un periodista de renom li feia una entrevista a un personatge famós. En el programa que va estrenar la temporada, per exemple, el mateix Andreu Buenafuente va entrevistar a Carles Puigdemont. En el seu cas, va cobrar 2.850 euros per aquesta entrevista de només 50 minuts de durada.

Buenafuente és el propietari d’El Terrat, una de les productores externes que més es beneficia de les contractacions de TV3. Buenafuente va cobrar, a més, 2.850 euros per entrevista Puigdemont al ‘Fora de sèrie’.

Més tard, Jordi Basté (El món a RAC1), Josep Cuní (8al Dia), o Òscar Dalmau (La Competència), van entrevistar a Gerard Piqué, Pedro J. Ramírez i Quim Monzó, respectivament, per la quantitat de 2.000 euros.

Així, la cadena catalana ha tornat a donar feina a periodistes de la competència (tots els presentadors), a canvi de sous molt alts. En el programa també hi ha participat altres periodistes com Carles Francino, Toni Clapés, Júlia Otero, Àngels Barceló, Pilar Rahola i Àngel Casas.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú