A Catalunya, es poden trobar una gran varietat de bolets, ja que la seva topografia diversa i els diversos microclimes proporcionen un hàbitat adequat per a moltes espècies diferents. Aquí tens una llista de alguns dels tipus de bolets més comuns que es poden trobar a Catalunya:
Cep:
També conegut com “Boletus edulis”, és un dels bolets més preuats i estimats a Catalunya. Té una carn ferma i un sabor ric.
Rovelló:
El “Lactarius deliciosus” és un altre bolet molt buscat. Té un color taronja brillant i un gust dolç.
Fredolic:
Aquest bolet és conegut pel seu barret fràgil i la carn blanca. Pot ser “Cantharellus cibarius” o altres espècies similars.
Trompeta de la mort:
La “Craterellus cornucopioides” és un bolet amb una forma característica de trompeta i un sabor intens.
Llenega:
La llenega és un tipus de bolet comestible del gènere Hygrophorus caracteritzat per la viscositat del barret i el peu.
Camagroc:
El “Hygrophorus camagroc” és un bolet amb un color groc viu i una textura gelatinosa.
Lleterola vermella:
El “Lactarius volemus” té un color taronja i pot ser àcid al tacte. És conegut per la seva carn ferma i gust intens.
Rossinyol:
Aquest és un petit bolet amb un color groc brillant i una forma característica. El “Cantharellus lutescens” és una espècie comuna.
Cèpia o cèpe d’estiu:
La “Boletus aestivalis” és una espècie que es troba a Catalunya i es coneix pel seu barret marró i la carn blanca.
Moixernó:
(Calocybe gambosa) La seva carn no és fibrosa, sinó que es trenca i s’engruna entre els dits, té un sabor agradable i una olor de farina fresca.
Cèp crivat:
La “Boletus pinophilus” és semblant al cep i es troba en zones de pins. Té un barret marró i una carn saborosa.
Cèp negre:
El “Boletus aereus” és una espècie similar al cep, però amb un barret més fosc.
Bolet de card:
Aquest bolet és de color vermell brillant i es coneix com “Imleria badia.”
Llengua de bou:
El “Hydnum repandum” té un barret ondulat i carn blanca. És conegut pel seu gust suau.
Aquesta és només una selecció dels molts bolets que es poden trobar a Catalunya. És important assegurar-se de tenir coneixements adequats d’identificació abans de consumir qualsevol bolet, ja que hi ha bolets tòxics que poden ser perillosos si es confonen amb les espècies comestibles.
4 comentaris. Leave new
El que anomeneu Níscalo, no és un Pinatell?
Com anem de llengua catalana?
Gràcies ja està corregit
Perdoneu, però de tota la vida aquest bolet k li heu posat Niscalo es una Lleterola vermella també N. Hi ha de blanques però són menys frecuents
Gràcies ja està corregit