S’obre la primera crisi de la presidència Biden per la seva contradictòria gestió de la immigració

Aquesta setmana, alts responsables de l’administració de Joe Biden estan de viatge a Mèxic i Guatemala per intentar posar fi a una situació cada vegada més tensa en la frontera entre els Estats Units i el seu veí de sud.

En efecte, els centres d’acollida nord-americans de Texas estan desbordats. També s’ha detectat un augment espectacular d’immigrants menors no acompanyats, de vegades de menys de deu anys, des que Biden va declarar que el país no impediria l’entrada a aquest col·lectiu.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

El nou secretari de Seguretat Nacional, Alejandro Mayorkas, pensa que els Estats Units podrien fer front a la major crisi d’immigració il·legal de les últimes dues dècades.

Tant Mayorkas com Biden han insistit a assenyalar que la culpa de l’actual crisi la té l’administració prèvia de Donald Trump. Una afirmació que els Republicans neguen rotundament.

Missatges equívocs de Biden

Biden ha demanat expressament als immigrants que es plantegen entrar als Estats Units de manera clandestina que no s’acostin a la frontera.

Però el problema és que es tracta d’un missatge totalment contrari al que el seu equip de campanya va proclamar, així com als seus primers passos polítics en matèria d’immigració.

Primerament, en l’advertiment de la seva administració als immigrants es va excloure explícitament als menors de 18 anys . En segon lloc, Biden havia anunciat feia unes poques setmanes que estava preparant la legalització d’onze milions d’immigrants irregulars actualment dins el país.

Així doncs, el missatge que realment va arribar als immigrants no va ser exactament “no s’acostin”, sinó més aviat: “procedeixin amb precaució”, com afirma l’investigador Matthew Continetti del think tank American Entreprise Institute.

Independentment del seu contingut, la posició de Trump en matèria de immigració era clara i coneguda per tots.

La de Biden és més que mai un misteri: després d’insistir a so de bombo i platerets que suprimiria la política d’immigració de Trump, ara suplica als immigrants que no intentin entrar als Estats Units.

Mesures en favor de portes obertes

Biden ha desmantellat les restriccions introduïdes per Donald Trump a la immigració que arriba de forma clandestina per la frontera sud de país.

Entre les mesures revocades amb gran pompa durant els primers dies de la presidència de Biden figuren la de fer esperar els demandants d’asil en territori mexicà mentre que els Estats Units revisen els seus papers i justificacions.

L’administració demòcrata també va suprimir el pla de Trump anomenat “Tercer País Segur”, que permetia als demandants demanar l’asil al primer país a què arribessin després de sortir de la seva.

Pel que fa al famós mur de Trump, la seva construcció va acabar abruptament quan va arribar l’ordre presidencial de Biden. Un tram al qual tan sols li faltaven 17 milles per estar complet es va deixar tal qual la mitjanit de l’20 de gener.

Els sondejos indiquen ja que la immigració és el punt feble de Biden: en un sondeig de fa ja 15 dies (abans que la crisi escalés), tan sols un 52% dels enquestats aprovaven la seva gestió d’aquest àmbit.

El contrast amb el 67% que es mostrava satisfet amb la seva gestió de la pandèmia de Covid-19, o amb el 60% que aprovava els seus plans econòmics és evident.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú