Silenci i reflexió

En un món ple de soroll, amb una realitat sovint dura i deshumanitzada, és important saber trobar alguns moments per al silenci i la reflexió.

Els experts reconeixen que aquests espais afavoreixen la salut física i mental. Els executius que per la seva feina pateixen un fort estrès, troben en el silenci, un bàlsam que suavitza la tensió. Crida l’atenció, que en les escoles d’Economia i Empresa, s’ofereixen espais de meditació i silenci. Això que per alguns els semblarà una pèrdua de temps, és, en canvi, una forma magnífica de sortir del garbuix en què sovint ens trobem.

L’espai de silenci pot ser en mig de la jornada, o amb tranquil·litat i amb més temps, a la nit. O bé dedicar-li una jornada sencera per aprofundir el gust pel silenci, per la solitud i per la contemplació. Seria com el perfil d’una mística del nostre temps. Una mística que no té fractura entre interioritat i exterioritat, que no té fractura entre l’espiritual i el material. Allò que podíem anomenar una mística fortament encarnada, que ens porta a estar molt desperts en la realitat en què vivim, per veure clar el que és fonamental i el que és superflu, i això fer-ho com un instrument de reflexió sobre el sentit de la nostra existència.

I ens podríem preguntar: En el món d’avui, sovint angoixant i conflictiu, hi ha lloc per a una dimensió mística de la vida?  Segurament molts diran que no, que la mística és una relíquia del passat. Però és evident, que la mística tindrà connotacions diferents, segons l’època i segons la situació que visquem. El que compta, és aquella mena de lligam existencial entre el jo personal i el Misteri, de tal manera que com més fort és aquest lligam, més forta és la comunió amb la realitat.

Es tracta de tot allò que faig a la meva vida diària, veure-ho d’una altra manera. Convertir cada moment present, en un moment sagrat, especialment quan em trobo amb els altres, millorant i positivitzant les relacions, pacificant els conflictes començant per nosaltres mateixos. Si fem això, ja fem molt, perquè col·laborem en una cosa tan noble com és humanitzar la vida i el món.

Crida l'atenció, que en les escoles d'Economia i Empresa, s'ofereixen espais de meditació i silenci Click To Tweet

Estàs d'acord que el govern espanyol ens digui quines són les joguines que hem de regalar als nostres fills?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

1 comentari. Leave new

  • CARLES ROS ARPA
    12 gener, 2022 19:35

    Sense silenci no hi ha mística, i sense mística no hi ha vida cristiana. Ho va dir un gran teòleg del segle XX, Karl Rahner: el cristià del segle XXI serà místic o no serà.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.