Setmana de la Ciència a CosmoCaixa. BCNspiracy

L’esdeveniment de divulgació científica BCNspiracy torna un any més al Museu de la Ciència CosmoCaixa. BCNspiracy reuneix persones que investiguen o fan divulgació en qualsevol àmbit científic per compartir els seus objectes d’estudi i recerca amb el públic general.

La jornada inclourà xerrades i microxerrades de temàtica variada amb l’Antàrtida com a fil conductor per commemorar els 250 anys de la primera expedició antàrtica. En aquestes xerrades es parlarà de neurologia, biodiversitat, fisiologia, psicologia, física, genètica i periodisme científic, entre moltíssims més àmbits científics, i s’aportarà al públic una nova visió sobre una gran diversitat de camps científics i objectes d’estudi.

A l’edició 2023, participaran en BCNspiracy ponents de renom del món de la divulgació científica, com Gemma Marfany (flamant Premi Nacional President Lluís Companys per la seva tasca divulgadora); l’equip d’investigació antàrtica format per Dolors Vaqué i Josep Maria Gili (ambdós investigadors de l’Institut de Ciències del Mar ICM-CSIC); la periodista Valentina Raffio, d’El Periódico; l’equip de Verificat, i la científica i escriptora Judith Juanhuix. A més, tancarà la jornada un espectacle de l’artista multidisciplinari Àlex Marteen, reconegut per la seva participació a Palnta Baixa (TV3) o pels seus espectacules a Razzmatazz o l’Apolo.

Aprofitant la temàtica principal d’enguany de BCNSpiracy sobre l’Antàrtida, el Museu de la Ciència CosmoCaixa disposarà de mediadors a l’espai permanent del museu que mostra el laboratori original de la Base Antàrtica Joan Carles I gràcies a la mirada científica de la Dra. Josefina Castellví, pionera de l’exploració del continent blanc. A la Base Antàrtica de CosmoCaixa també s’hi poden veure fotografies històriques de les primeres expedicions i imatges de National Geographic sobre una de les zones més verges, remotes i fràgils del planeta.

Reivindicant la diversitat en la ciència

Seguint la tradició feminista i prodiversitat que caracteritza BCNspiracy, en aquesta edició es tornarà a reivindicar diferents dones científiques importants per a la història i l’actualitat de la ciència, a més de persones pertanyents a altres eixos de diversitat (LGTBIQA+, racial o ètnica, funcional…). Cada ponent seleccionarà una d’aquestes personalitats, que es donarà a conèixer al públic abans de cada xerrada.

Sobre BCNspiracy

BCNspiracy és un esdeveniment estatal de divulgació científica sense ànim de lucre organitzat a Barcelona des del 2017 per professionals de la recerca i la divulgació de la ciència. Enguany es tornarà a dur a terme a les instal·lacions del Museu de la Ciència CosmoCaixa. BCNspiracy neix de la necessitat d’acostar la recerca i la divulgació científica a tota la població. La jornada —que ja s’ha establert com un referent a la ciutat de Barcelona— té la missió de donar a conèixer la necessitat i la utilitat de la ciència a tota la ciutadania.

BCNspiracy 2023 està coorganitzat per l’equip BCNspiracy, l’associació de divulgació científica Hablando de Ciencia i la Fundació ”la Caixa”.

Setmana de la Ciència a CosmoCaixa

BCNspiracy forma part de la programació del Museu de la Ciència CosmoCaixa per a la Setmana de la Ciència, que se celebrarà els caps de setmana de l’11-12 i 18-19 de novembre. El dissabte 11 de novembre tindrà lloc la jornada BCNspiracy. Durant els dos caps de setmana farem un tast d’experiments sobre fenòmens científics del nostre dia a dia, i el cap de setmana 18 i 19 de novembre tindrà lloc l’Explora: L’extinció dels dinosaures, una mostra de fòssils reals, meteorits, roques…, per explicar l’impacte del meteorit que va causar l’extinció dels dinosaures. I, a més, tota la programació habitual del museu.

Horari de BCNspiracy

Dissabte 11 de novembre, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Programa de BCNspiracy el dissabte 11 de novembre i inscripció gratuïta

https://bit.ly/BCNspiracy2023

Més informació de BCNspiracy

https://twitter.com/bcnspiracy

Més informació sobre la Setmana de la Ciència

https://cosmocaixa.org/ca/setmana-de-la-ciencia

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.