Seleccionats sis projectes clau per fer front a la Covid-19

La Fundació ”la Caixa” ha seleccionat sis projectes clau per fer front a la COVID-19 dins de la convocatòria exprés del programa CaixaImpulse, que es va posar en marxa a finals de març davant l’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2.

Davant l’èxit i l’excepcionalitat de la convocatòria, la Fundació ”la Caixa” ha decidit augmentar la dotació a 1,8 M d’euros per a aquestes iniciatives d’innovació biomèdica, amb la finalitat de trobar i implementar noves vies per actuar contra la malaltia.

Els sis projectes seleccionats responen als tres pilars clau d’actuació contra la COVID-19: prevenció, diagnòstic i tractament. Tres dels treballs se centren en la recerca d’una vacuna, un altre en l’aplicació de teràpies experimentals, un altre en el desenvolupament d’un test de diagnòstic, i l’últim en un respirador de baix cost.

Molècules dirigides contra l’ARN del SARS-CoV-2 és el projecte liderat per José Gallego, de la Fundació Universitat Catòlica de València Sant Vicenç Màrtir. Una de les sis iniciatives de recerca i innovació seleccionades en el programa CaixaImpulse per a fer front al coronavirus.

Dels centres seleccionats, tres es troben a la Comunitat de Madrid (CNIO, Institut de Salut Carlos III i CSIC), un altre a la Comunitat Valenciana (Fundació Universitat Catòlica de València Sant Vicenç Màrtir) i dos a Portugal (Universitat de Lisboa i Centro de Engenharia e Desenvolvimento).

«Trobar solucions per fer front a la crisi sanitària i social generada per la pandèmia del coronavirus és una prioritat per a la Fundació ”la Caixa”. Esperem que aquests nous projectes contribueixin a posar fi a aquesta malaltia, que té efectes devastadors arreu del món, així com a estar més preparats davant els reptes d’avui i del futur», ha comentat Àngel Font, director corporatiu de Recerca i Estratègia de la Fundació Bancària ”la Caixa”.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.