Representar les emocions en l’art

La directora de CaixaForum Girona, Anna Colomer, acompanyada de la comissària Érika Goyarrola, van presentar ahir dimarts, 20 d’octubre, a CaixaForum Girona l’exposició Poètiques de l’emoció.

Poètiques de l’emoció recorre diverses maneres de representar les emocions en l’art a partir d’obres d’èpoques i contextos diversos, incidint en peces contemporànies i en les similituds entre diferents
gèneres i períodes.

Alegria, por, pena ràbia. Les emocions són una part fonamental de la nostra experiència i determinen en gran part les decisions que prenem individualment o col·lectivament. Per això, la representació dels afectes ha estat un motiu recurrent al llarg de la història de l’art.

L’exposició es divideix en tres àmbits, i a cadascun hi presenta tres formes diferents en què l’emoció s’ha mostrat en la història de l’art. El primer aborda l’emoció del subjecte a partir de la representació expressiva dels personatges protagonistes, a través d’obres contemporànies i peces d’art religiós que
expressen dolor o tristesa. El segon presenta un conjunt de peces en les quals l’emoció s’expressa de forma metafòrica, gràcies a la translació de l’estat anímic de l’artista al paisatge i a l’arquitectura representats. Finalment, un tercer àmbit analitza la manera com l’art s’apropia l’emoció que vertebra el camp social, des dels moviments socials i la política fins a l’esfera de la festa o les celebracions
populars. Aquestes obres tracten les emocions compartides a partir d’imatges que representen la força de la protesta i el goig de la celebració.

El nucli de la mostra el formen peces contemporànies —amb una representació significativa de la Col·lecció ”la Caixa” d’Art Contemporani— en relació amb obres d’altres èpoques i contextos diversos. La mostra, comissariada per Érika Goyarrola i organitzada i produïda per la Fundació ”la Caixa”, presenta un total de 43 obres que recorren els últims cinc-cents anys de la història de l’art.

Alguns dels noms inclosos a la mostra són Bill Viola, Joan Miró, Colita, Pipilotti Rist, Carla Andrade, Juli González, Esther Ferrer, Darío de Regoyos, Enric Folgosa, Perejaume, Shirin Neshat, Manolo Millares, Bas Jan Ader, Esteban Jordán, Juan Uslé, Ramon Padró Pijoan, Iván Argote, Francesca Woodman, Francisco Giralte i Jeremy Deller.

Organització i producció: Fundació ”la Caixa”.

Comissariat: Érika Goyarrola.

Dates: Del 20 d’octubre de 2020 al 14 de març de 2021

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Lloc: CaixaForum Girona (Ciutadans, 19)

Estàs d'acord que el CGPJ pugui ser escollit per majoria simple en lloc de majoria qualificada com fins ara?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú