Els primers dies de Biden demostren que el Partit Demòcrata ja no és el dels treballadors

Encara avui, en la imaginació popular, el Partit Demòcrata dels Estats Units defensa els interessos de les classes mitjanes i treballadores contra els abusos de les grans corporacions.

En ple segle XXI, però, l’ànima d’aquesta formació política ha canviat. Segons Oren Cass, director del institut American Compass, les prioritats dels demòcrates s’han traslladat dels problemes econòmics concrets cap al progressisme més ideològic.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Això s’explica, segons Cass, perquè el nucli dur d’activistes, donants i consellers demòcrates estan més motivats per les clivelles racials i identitàries i pel canvi climàtic que no pas per corregir els efectes secundaris adversos de l’economia moderna.

Cass posa com exemple Amazon. Aquesta multinacional basa el seu negoci en la posició quasi monopolística que ocupa per vendre articles per internet i distribuir-los a domicili, generalment mitjançant vehicles contaminants conduits per treballadors sense formació. No es pot dir que sigui un gran model per al segle XXI, almenys en la seva forma actual.

No obstant, poques empreses han demostrat més entusiasme per la presidència de Joe Biden que Amazon.

Poques hores després de la investidura del demòcrata, el compte de Twitter d’Amazon piulava que l’empresa estava «preparada per ajudar en els esforços per afrontar el canvi climàtic, controlar l’epidèmia de Covid-19, reactivar la nostra economia i proposar polítiques d’immigració de sentit comú que honrin la diversitat d’Amèrica».

Segons la mateixa web de la Casa Blanca, les “prioritats immediates” del govern federal inclouen el control de la Covid-19, la promoció de la recuperació econòmica, la lluita conta el canvi climàtic, la promoció de la igualtat racial i dels drets civils, la reforma del nostre sistema d’immigració i la restauració del paper d’Amèrica en el món.

Temes com els sous, les feines, l’educació, els impostos, la reforma del sistema de salut pública, queden relegats al peu de pàgina. Tampoc es parla de les necessàries lleis anti-monopoli ni de la regulació dels mercats financers.

Tants temes que durant la presidència de Barack Obama suposaven encara l’ADN del Partit Demòcrata i li havien donat la victòria electoral, i que han totalment desaparegut.

La nova identitat del Partit Demòcrata, definida pels interessos dels seus nous donants i activistes durs, ha quedat palesa des del primer dia de la presidència de Biden.

Si bé la seva primera decisió fou encertada en reforçar la lluita contra la Covid-19 i incentivar la recuperació econòmica, de seguida es perdé en un mar de polítiques identitàries i diversitàries per acontentar els seus ideòlegs. Entre aquestes, la reintroducció de la discriminació dita positiva o la supressió, sense cap anàlisi seriós, de les restriccions a la immigració introduïdes per Trump, malgrat els probables efectes virtuosos que han tingut per augmentar els salaris més baixos.

El gruix de les primeres mesures de Biden tindrà poc impacte positiu per a les famílies treballadores, ja siguin blanques, negres o hispàniques.

Creus que els vots al PDEcat i al Partit Nacionalista de Catalunya influenciaran en els resultats de Junts per Catalunya?

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú