La nova onada de pànic pel coronavirus fa pujar l’or fins a màxims històrics

El passat dilluns el valor de l’or arribà a un record històric. L’alça es produí en un moment en que la crisi del coronavirus i la por a una segona onada mundial de casos feren d’altra banda caure el valor del dòlar.

Dilluns, el valor del or arribà als 1.945,16 dòlars per onça (unitat d’aproximadament 31 grams), cosa que el situà per sobre del fins llavors rècord històric de 1.921 dòlars al 2011, en plena crisi financera mundial.

Per a Peter Grosskopf, president executiu de Sprott, una empresa especialitzada en la gestió de metalls preciosos, es tracta de la «noticia més important del any als mercats financers». «L’or s’ha convertit en un bé que la gent necessita absolutament», afegeix.

Des del començament del 2020, l’or ha guanyat un 25% en valor als mercats degut a l’estampida d’inversos a la recerca de valors refugi en plena epidèmia de la Covid-19 i les mesures dels bancs centrals per imposar taxes d’interès nul·les.

Els estímuls monetaris i fiscals dels governs per fer front al coronavirus han fet rebaixar els interessos dels bons del tresor públic, fins al punt en que determinats inversos hauran de facto de retornar diners a les arques estatals a canvi de comprar el seu deute.

Davant aquest panorama i per la por a una segona onada global del virus, més i més inversors cerquen aixopluc. Una tendència que segons els analistes consultats pel Financial Times probablement es mantindrà durant els propers 12 mesos.

Actualment, l’or es troba encara a certa distància del seu màxim històric corregit per la inflació actual. Segons l’ estratega financer Fahad Kamal, quan es té en compte la inflació, el record absolut de l’or es produí al 1979 degut a la invasió soviètica de l’Afganistan. Traduït als preus actuals, l’or arribà llavors al 2.500 dòlars.

Analistes consultats pel rotatiu britànic opinen que una escassetat d’or material podria inflar els preus actuals encara més. Això s’explica perquè en temps de crisi el que es busca és l’acumulació de reserves físiques d’or per sobre de les transaccions purament contractuals.

Aquesta última progressió del preu del metall preciós s’ha produït després d’un període en que l’optimisme regnava als mercats financers i les borses mundials havien recuperat part del valor perdut durant la primera fase de la crisi sanitària, entre març i abril.

Analistes consultats pel Financial Times opinen que una escassetat material d’or podria inflar els preus actuals encara més Click To Tweet

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.