Pessebre Monestir de Pedralbes

Pessebre popular al Monestir de Pedralbes

La realització del pessebre popular al Monestir té una llarga tradició no només dins la clausura de la comunitat de clarisses -que recorden el fet atribuït a Sant Francesc de la visió i la plasmació plàstica d´un esdeveniment cabdal del Nadal com és el naixement de Jesús-, sinó també a les dependències destinades a museu, on des de l´any 1984, cada any s´instal·la un pessebre popular a les estances conegudes com les Procures del monestir en col·laboració amb l´Associació de Pessebristes de Barcelona.

Les figures de la instal·lació d´aquest any, de caire popular i contemporànies, són obra de l´escultora sabadellenca Montserrat Ribes. Com és habitual, es realitzarà seguint la tècnica del pessebre popular dut a terme amb suro i molsa, amb construccions d’escaiola que recorden els ambients rurals de Catalunya.

Al costat del pessebre popular, a les Procures del Monestir, es presentaran dos diorames. El primer representarà la Nativitat de Jesús i el segon, el Descans de la Fugida a Egipte.

Horaris

Organitzat per: Institut de Cultura de Barcelona.

Se celebra a: Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

Hi col.labora: Associació de Pessebristes de Barcelona.

 

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Els Punts Claus de Converses a Catalunya sempre van rotant. Voldries que quedessin fixes en pantalla els tres punts claus que es publiquen cada dia?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú