Per què és tan difícil que salvem econòmicament l’estiu?

Illa ho ha tornat a reiterar, el 70% de la població estarà vacunada a l’estiu. Entenguem bé l’expressió, no significa al començament de l’estiu, al mes de juny, sinó al 30 d’agost quan la temporada estarà liquidada.

En realitat a principis de juny, si es complís la previsió del 70%, com a molt s’hauria vacunat el 45% de la població, i per tant estaríem encara lluny de la immunitat de grup. Faria falta 3 mesos més per assolir-la, els d’estiu. Aquest fet ja ens diu que fins i tot amb la previsió oficial, les vacances no es podran normalitzar del tot, encara que les condicions serien clarament millors que les actuals.

Però és que el problema real rau en que s’assoleixi el ritme de vacunació per acomplir amb les xifres apuntades més amunt. Perquè fos així cal aplicar 55.000 vacunes al dia, 7 dies a la setmana, sense cap festiu. I això, a més, considerant que una part d’aquestes vacunes, posem una tercera part, seran d’una sola dosi. Fent-ho així podrirem assolir la xifra objectiu del 70% de població en 200 dies a comptar des del 12 de febrer.

Però no està demostrat la capacitat de realitzar aquell elevat nombre de vacunacions diàries. Les puntes màximes que s’han assolit estan entorn o sobrepassen per poc les 30.000. Tot això amb un fet agreujant. Cada dos dies que passen des de la data de 12 de febrer es deixen de vacunar 110.000 dosis menys de les quals cal restar les que realment s’han injectat. I amb les xifres actuals això significa que cada 3 dies de retard, per tant, dilluns que ve, ja s’hauran perdut 2 dies, que caldrà anar afegint al 30 d’agost, o incrementar encara més les 55.000 dosis diàries.

Donat que encara no ha començat la vacunació general i que s’estan fent els grups més localitzables, que no requereixen una logística complexa, és notori pensar que, o bé la Generalitat fa un esforç extraordinari, o la vacunació no haurà assolit la xifra que promet Illa ni de lluny.

Creus que Salvador Illa quedarà primer a les eleccions del 14 de febrer?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú