Per què es degrada el Parlament de Catalunya?

El Parlament de Catalunya, fonament de tota l’arquitectura de l’autogovern, no únicament té una baixa activitat sinó que la que té mostra unes carències democràtiques que queden lluny de l’estàndard europeu.

És insòlit que un expresident del Parlament, Carles Puigdemont, pledegi contra el Parlament que al seu dia el va elegir, i acudeixi a una instància com la del Tribunal Constitucional espanyol, a la qual en manta vegades ha afirmat que no reconeixia perquè l’única autoritat a la que devia cenyir-se era al propi Parlament. Ara, els serveis jurídics de la Cambra s’han vist en la necessitat de presentar al·legacions contra el recurs que Carles Puigdemont va interposar davant el TC per la revocació de la seva delegació de vot. Puigdemont ens té acostumats als seus radicals canvis de perspectiva en funció del què li convé, però en aquest cas és massa contradictori com per inspirar condescendència. Si el discurs seu i el de Torra per justificar les seves decisions és que només obeeixen al Parlament quan en aquesta mateixa institució, quan ell era president de la Generalitat, va decidir no reconèixer el TC especialment en allò que s’oposés als acords parlamentaris, ara no pot pledejar contra la institució catalana i recórrer a l’espanyola perquè el que ha determinat el Parlament no li és favorable.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Aquesta vocació d’instrumentalitzar la institució parlamentària degrada el seu valor. La recent trifulga entre el vicepresident del Parlament, Josep Costa i Rosselló, membre destacat del PDECAT, amb la diputada Arrimadas, quan aquesta estava en l’ús de la paraula i criticava el president Torra per un dels seus inflamats articles abans d’ocupar la més alta magistratura de Catalunya, no té precedents en el marc parlamentari. Qui regula el debat no ho fa en nom d’allò que el satisfà o el molesta, ni d’acord amb els seus interessos polítics, sinó per aplicar el reglament de la Cambra. Presidir els debats no és una qüestió de gustos, sinó d’ordenament eficaç i respectuós amb les pràctiques parlamentàries, cosa que en aquesta ocasió no es va produir.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú