renovació del CGPJ

Les associacions de jutges es posen d’acord en criticar el partidisme polític en la renovació del CGPJ

Un fet insòlit s’ha produït. Totes les organitzacions judicials, l’Asociación Profesional de la Magistratura (APM), l’Asociación Judicial Francisco de Vitoria (AJFV), Juezas y Jueces para la Democràcia, (JpD), i Foro Judicial Independiente, han difós un comunicat conjunt en el qual manifesten la coincidència en refusar l’actual manipulació de l’elecció dels jutges amb fins partidistes, en relació amb la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Un segon punt, més important encara perquè estableix un objectiu programàtic, és que totes aquestes organitzacions coincideixen en que “siguin elegits pels jutges segons un sistema democràtic que asseguri la representació de totes les categories i sensibilitats existents dins de la carrera judicial”. Si el primer punt és una crítica implícita al PP i també al govern per la seva nul·la capacitat negociadora per arribar a un acord, el segon és una canonada a la línia de flotació del govern, perquè reclama allò que el PP postula, que és el mateix que impera a pràcticament tota Europa, i que consisteix en que en un grau total o parcial siguin els mateixos jutges els que elegeixen l’òrgan del seu govern, cosa a la qual aferrissadament s’oposen Sánchez i Podemos.

Però, en el document hi figura un tercer punt que manifesta que la unitat de les associacions no és total, perquè mentre que les tres que acullen l’àmplia majoria de jutges associats consideren que l’anterior mesura s’ha d’aplicar, Jueces y Juezas para la Democracia, opinen que primer s’ha de pactar l’acord per renovar l’actual Consell i després modificar la llei.

Sigui com sigui, en principi sembla clar que l’actual sistema espanyol resulta insostenible perquè pressionen en contra la pròpia Unió Europea, el primer partit de l’oposició i ara el conjunt dels jutges. Que això es concreti d’una manera o altra és el que cal veure. El que sí que es pot predir amb una certesa més que raonable és que finalment els jutges acabaran tenint veu i vot en l’elecció dels seus representants.

En principi sembla clar que l’actual sistema espanyol resulta insostenible perquè pressionen en contra la pròpia Unió Europea, el primer partit de l’oposició i ara el conjunt dels jutges Click To Tweet

Estàs d'acord que els alumnes d'ESO puguin obtenir el títol sense haver aprovat totes les assignatures?

Mira els resultats

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú