Nova York

Nova York: un demòcrata moderat de “llei i Ordre” probable alcalde

El Partit demòcrata dels Estats Units ha celebrat recentment les seves primàries per designar el candidat que participarà en les eleccions a l’alcaldia de Nova York el pròxim mes de novembre.

El guanyador ha resultat ser el moderat Eric Adams, un expolicia d’origen afroamericà nascut i educat en el popular districte de Brooklyn.

Adams ha derrotat per escàs marge a Kathryn García, pertanyent a l’ala dura dels progressistes i que comptava amb el suport del New York Times, diari convertit en la referència de la ideologia Woke.

Un candidat centrat en resoldre problemes pràctics

Nova York s’enfronta actualment a problemes particularment greus: el retorn del crim organitzat, una economia local molt malmesa per la pandèmia de Covid i una desigualtat socioeconòmica creixent.

Adams ha centrat la seva campanya a aportar respostes davant aquests reptes. El seu passat com a oficial de policia reformador li ha atorgat credibilitat, i les seves propostes orientades a obtenir resultats pràctics han constituït una basa crucial contra una rival amb una ideologia més marcada.

És revelador que García, la candidata més d’esquerres, hagi obtingut el seu millor resultat en el districte super-ric de Manhattan

En aquest sentit, és revelador que García, sent la candidata més d’esquerres, hagi obtingut el seu millor resultat en el districte superric de Manhattan, que concentra als votants més adinerats de la ciutat i la presència és crucial per a l’estabilitat fiscal de la vila. Això apunta a una major ideologització de les elits culturals i econòmiques.

En canvi, Adams ha guanyat en tots els altres districtes de la ciutat, ocupats principalment per les classes mitjanes i treballadores. Es tracta amb tota probabilitat de votants més interessats a resoldre problemes pràctics que no en la ferotge guerra cultural entre progressistes i conservadors que pateix els Estats Units des de fa anys.

En el camp econòmic, Adams es defineix com obertament liberal. Una posició arriscada a Nova York, la ciutat més a l’esquerra al país tot i ser el primer centre borsari del món. Adams va afirmar sense embuts que no volia que els novaiorquesos rics es marxessin de la “Gran Illa” per refugiar-se en estats amb menors impostos, com Florida.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Adams s’enfrontarà en els comicis d’aquesta tardor al republicà Curtis Sliwa, encara que la sort sembla estar tirada: segons el Wall Street Journal, per cada novaiorquès republicà es troben sis demòcrates.

Lliçons per a la política nacional

El fet que Adams hagi sabut concentrar els vots de les classes mitjanes i treballadores moderades deixa entreveure també una possible estratègia electoral guanyadora a escala nacional.

Concentrar el vot “pràctic” de tots els ciutadans cansats de la guerra cultural alimentada per l’extrema esquerra demòcrata

Aquesta ha de consistir a concentrar el vot “pràctic” de tots els ciutadans cansats de la guerra cultural alimentada per l’extrema esquerra demòcrata , independentment de la seva classe social i origen racial.

En efecte, Adams ha resultat guanyador entre els votants de tots els colors de pell, cosa que demostra que es poden superar les barreres racials que els progressistes intenten manipular a favor seu.

Tant demòcrates com republicans haurien d’estar traient conclusions de les primàries per a l’alcaldia de Nova York.

Adams ha resultat guanyador entre els votants de tots els colors de pell, cosa que demostra que es poden superar les barreres racials que els progressistes intenten manipular a favor seu Click To Tweet
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú