Andorra Unión Europea

Llibre: “Andorra-Unió Europea. El procés d’acostament del Principat a la Unió Europea. Cap a un acord d’associació, de Víctor Pou

Víctor Pou, professor d’economia mundial i relacions internacionals a la UIC i professor del departament d’Anàlisi Social i Econòmica de l’IESE, és l’autor del llibre “Andorra-Unió Europea. El procés d’acostament del Principat a la Unió Europea. Cap a un acord d’associació” (editat per Crèdit Andorrà)

Es tracta del seu vuitè treball sobre les relacions internacionals d’Andorra amb la Unió Europea, set dels quals editats també per Crèdit Andorrà.

Víctor Pou hi analitza la darrera fase del procés d’acostament del Principat d’Andorra a la Unió Europea que ha de culminar amb un acord d’associació. Aquest procés, que es va iniciar fa trenta anys, ha seguit una estratègia que l’autor qualifica d’asimptòtica, en el sentit que Andorra s’acosta cada vegada més a la UE sense pretendre entrar-hi com a estat membre. La publicació actualitza el procés d’acostament gradual i progressiu del Principat cap a la UE i ofereix un resum de les tres fases precedents.

L’estudi presenta els tres grans blocs que constitueixen l’acord d’associació:

Un acord marc amb les regles del joc generals, protocols específics de cada país del grup que l’autor anomena AMS (Andorra, Mònaco i San Marino), i annexos amb la normativa que ha produït o produeix la UE sobre el que s’està negociant.

Segons explica el professor Víctor Pou, “l’objectiu de l’acord d’associació és que Andorra pugui participar d’una manera progressiva i com més àmplia millor en el mercat interior de la UE” i aquest acord “s’ha de basar en el reconeixement de la necessitat de respectar les especificitats andorranes com a estat de dimensió territorial reduïda”.

Andorra s’acosta cada vegada més a la UE sense pretendre entrar-hi com a estat membre. Click To Tweet

El divendres, 9 d'octubre, el rei Felip VI estarà a Barcelona. Estàs d'acord que el rei vingui a Catalunya?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú