Setmana Santa

Les restriccions enfonsen les previsions de Setmana Santa

Malgrat les esperances posades en la Setmana Santa per part del sector de l’hostaleria, les últimes dades de Randstad reflecteixen la veritable situació econòmica. En aquestes dates assenyalades es crearan al voltant de 88.420 contractes a Espanya, la qual cosa suposa un descens de més de la meitat que fa 2 anys i fins i tot un 1,6% inferior al volum de contractacions de 2020, malgrat el confinament.

La companyia aclareix que això és possible perquè la campanya de contractació l’any anterior va començar setmanes abans que s’establís l’estat d’alarma i hi hagués un confinament estricte. No obstant això, les contractacions no són les úniques que han mostrat dades negatives, ja que el consum (despesa mitjana que els ciutadans esperen tenir en aquest període) també apunta una caiguda de fins al 40%.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

D’altra banda, el consum mostra també una caiguda de fins al 40%. Les dades de Cetelem recullen un important descens en la despesa mitjana que els ciutadans declaren tenir intenció de realitzar en aquestes dates. Segons recull L’Observatori Cetelem Estacional sobre la despesa per Setmana Santa dels espanyols, els enquestats declaren tenir intenció de gastar 262 euros de mitjana, un 40% menys que el declarat en 2019, quan preveien una despesa de 438 euros. En l’enquesta un 52% ha afirmat que el seu pla és quedar-se a casa i veure als seus amics, un 34% vol viatjar dins de les possibilitats de les restriccions i un 32% pretén anar a restaurants.

Aquesta Setmana Santa restringida no permetrà recuperar la senda de creixement de l’economia espanyola en el primer trimestre, tal com apunten la majoria d’indicadors avançats i les previsions dels analistes. La recaiguda de l’economia durant l’inici de l’any 2021 -que retarda la recuperació fins a tardor i augmenta el risc per a les empreses que encara mantenen l’activitat malgrat la crisi del coronavirus Sars-Cov-2-. La majoria d’analistes descarten que Espanya aconsegueixi de nou una senda de creixement del PIB abans del segon semestre. Entre altres, la Comissió Europea, el Banc d’Espanya (BdE) i Funcas coincideixen que la primera meitat d’any està ja perduda.

Amb aquestes dades, la vicepresidenta tercera i ministra d’Assumptes Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño, ha admès que, mancant com evolucioni el mes de març, s’està produint un “clar alentiment” de l’economia espanyola en el primer trimestre de l’any respecte a la “intensa” recuperació que es va viure el passat estiu i a la senda positiva que es va aconseguir en el quart trimestre de 2020.

En aquestes dates assenyalades es crearan al voltant de 88.420 contractes a Espanya, la qual cosa suposa un descens de més de la meitat que fa 2 anys i fins i tot un 1,6% inferior al volum de contractacions de 2020 Click To Tweet

Creieu que la nova presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, durarà tota la legislatura?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú