Les pernoctacions continuen sota mínims

Les últimes dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) confirmen les males dades sobre les pernoctacions en establiments hotelers. Les dades revelen com les pernoctacions van baixar un 23,6% en els sis primers mesos de l’any respecte al mateix període de 2020 per l’impacte de la pandèmia del coronavirus sobre el sector turístic.

Abans que la cinquena ona tornés a posar potes enlaire les perspectives del turisme, el sector dels hotels començava a veure una mica de llum. Al juny, les pernoctacions van augmentar fins als 14,1 milions. Supera de llarg les dades de l’any passat –encara bona part del mes va estar sota el primer estat d’alarma–, quan a penes es van registrar 1,9 milions de pernoctacions. No obstant això, suposen 62% menys que els gairebé 37,1 milions que va haver-hi el juny del 2019.

Sens dubte, el principal impuls va provenir dels viatgers nacionals. L’informe oficial sobre el sector hoteler conclou que, dels 5,6 milions de visitants que van atendre el mes passat, 4,1 milions provenien de dins de les fronteres.

A Catalunya, les pernoctacions es van acostar als 2,2 milions –el juny del 2020 no van arribar a 300.000, però un any abans van fregar els 6,9 milions–. El terreny per recuperar, per tant, encara és major que en el conjunt d’Espanya –sis punts percentuals més–. En total, en el sisè mes de l’any els hotels catalans van rebre gairebé un milió de viatgers, en comparació als 2,3 milions d’abans de la pandèmia. Només tres de cada deu visitants eren estrangers. Catalunya a més va ser el tercer destí per nombre de pernoctacions, en acumular el 15,3%. Li van superar Andalusia (20,6%) i Balears (17,2%).

Per zones turístiques, la Costa de València va aconseguir el grau més gran d’ocupació per places (53,5%) i la major ocupació en cap de setmana (68,8%). L’Illa de Mallorca va registrar el nombre més gran de pernoctacions al juny, amb 1.782.734. Els punts turístics amb més pernoctacions van ser Madrid, Barcelona i Palma. Ceuta va presentar el major grau d’ocupació per places (66,0%) i Xàbia el major grau d’ocupació en cap de setmana (87,1%).

Els viatgers procedents d’Alemanya i França van concentrar el 29,8 i el 14,5%, respectivament, del total de pernoctacions de no residents en establiments hotelers al juny. Els següents mercats emissors amb més pernoctacions van ser Països Baixos, Itàlia i el Regne Unit (els següents mercats emissors) suposen el 6,6%, 5,3% i 4,6% del total, respectivament.

La facturació mitjana diària dels hotels per cada habitació ocupada (ADR) va ser de 85,1 euros al juny, la qual cosa suposa un augment del 44,5% respecte al mateix mes de 2020. Per part seva, l’ingrés mig diari per habitació disponible (RevPAR), que està condicionat per l’ocupació registrada en els establiments hotelers, va aconseguir els 36,4 euros, amb una pujada del 167,4%.

Només tres de cada deu visitants eren estrangers. Catalunya a més va ser el tercer destí per nombre de pernoctacions, en acumular el 15,3% Share on X

Estàs d'acord que el president de la Generalitat de Catalunya presenti la candidatura per celebrar els Jocs d'hivern Pirineus-Barcelona 2030?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.