Les 5 accions fake de Colau al llarg d’aquesta primavera que s’acaba (I)

Hi ha 5 grans àmbits temàtics que demostren que entre el missatge polític que ens ofereix Ada Colau i la realitat que practica hi ha una distància astronòmica. De tal manera que amb propietat es pot parlar que en almenys aquests 5 temes el que ens explica el govern municipal és fake.

Comencem per una de les qüestions emblemàtiques i que serveixen de justificador de molts dels desastres que viu la ciutat. La consecució d’una Barcelona sostenible, una ciutat amable per a qui camina, que està pacificada de dia i de nit. Tots aquests conceptes es repeteixen fins a l’avorriment en el llenguatge polític de Colau i el seu equip. Però, què ens ofereix aquesta primavera? D’entrada l’enorme desori del Primavera Sound. 85.000 persones cada dia travessant el Poblenou per concentrar-se en ple espai urbà consolidat al Fòrum per sentir música a tot drap que no permet dormir als veïns. Aquestes riades humanes creen aldarulls nocturns, embruten amb les seves defecacions els carrers, perquè l’Ajuntament celebra la festa, la subvenciona amb més d’1 milió d’euros, però no dedica el mínim de recursos necessaris per pal·liar els efectes de tal multitud. I una cosa semblant podem dir del que segueix, el Sonar, 122.000 assistents. Aquestes xifres de desplaçaments i concentracions, aquest mega concerts són compatibles amb la idea de sostenibilitat, ciutat amable, pacificada i acollidora? És evident que no.

Per si no fos prou els botellots es mantenen vigents i es multipliquen. L’últim cas espectacular han estat les celebracions després de la selectivitat que ha concentrat milers i milers de nois i noies que han celebrat disbauxada i etílicament el final de les proves que en la societat d’avui constitueix l’únic ritus de pas que queda per separar l’adolescència de la joventut. Però, en lloc de servir per canalitzar cap a l’esperit ciutadà, aquest ritus de pas dona llocs a borratxeres, contenidors cremats, sorolls terribles que impedeixen dormir als veïns. Tot això es va concentrar al triangle golfo del Poblenou, que l’Ajuntament amb gran cura per no ferir susceptibilitats ha rebatejat com a “triangle lúdic”. Valdria més que posessin els mitjans necessaris perquè tot això no es produís perquè els ciutadans poguessin descansar a la nit, perquè… però, és clar, neteja, ordre i descans són conceptes incompatibles amb aquest altre: Ada Colau.

El mal de la borratxera nocturna i la disbauxa no té només grans territoris on es fa notar, sinó que a més es va estenent en llocs concrets de la ciutat on pugui trobar acollida un botellot, o hi hagi una petita concentració de locals nocturns. És el cas del cèntric carrer Tuset, que pateix una plaga de vandalisme nocturn amb vidres de les portes trencats, interfons arrencats, brutícia i gent dormint la mona al portal d’una casa.

I què dir del soroll. Una plaga terrible perquè té fortes conseqüències sobre la salut dels barcelonins. 210.000 persones a la nostra ciutat pateixen importants perjudicis a causa de la contaminació acústica. I això passa també al Poblenou, com no pot ser d’altra manera, al Raval, on junt amb els botellots hi ha el continu soroll de les vibracions dels skates en els carrers propers a la plaça del MACBA, al Besòs, a Gràcia i a molts altres indrets de la ciutat. Els més perjudicats com sempre són la població més feble, la de menys ingressos; els que viuen a les plantes baixes i als pisos inferiors i els que no poden fer la despesa de 5.000 i 8.000 euros per aïllar la finestra, no ja amb un doble, que esdevé inútil, sinó triple aïllament.
Aquesta és la ciutat sostenible, amable, pacificada i acollidora que ens dibuixa Ada Colau.

Has utilitzat algun dia de l'onada de calor algun dels refugis climàtics del govern municipal d'Ada Colau?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.