L’Associació Catalana de Premsa Comarcal celebra el seu quarantè aniversari

A partir de setembre, l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) ha programat tota una bateria d’actes i activitats per celebrar el quarantè aniversari de l’entitat. Uns actes i activitats que es perllongaran durant un any, fins al setembre de 2022, que es duran a terme al llarg i ample del territori català, i que implicaran transversalment a tota la societat.  Tot seguit us destaquem alguns dels més rellevants:

El tret de sortida es donarà el diumenge 19 de setembre al Gran Teatre del Liceu amb una gran festa que vol agrair a totes les persones que des de fa un segle a Catalunya han fet i estan fent premsa local i comarcal. L’actor i presentador Quim Masferrer serà l’encarregat de conduir aquesta festa d’aniversari que comptarà amb les actuacions de Roger Mas i Maria Jacobs. També aquell dia es lliurarà el 1r Premi d’Honor de l’ACPC.

La  celebració de l’efemèride, però, es perllongarà duent a terme una dotzena de trobades comarcals al llarg dels següents dotze mesos que visitaran gran part del Principat. Aquestes jornades combinaran la trobada professional de networking  amb la de divulgació de la tasca que els mitjans d’aquella zona duen a terme en el seu territori, i inclouran ponències i una actuació musical, teatral o poètica.  Les ciutats que es visitaran són Vic, Olot, Vilafranca del Penedès, Les Borges Blanques, Valls, Tortosa, Figueres, Esparreguera, Granollers, Igualada, Tàrrega i Cambrils.

Pel que fa a les activitats, algunes de les més destacades són el concurs de fotografia ’40 anys fent país’ pensat per reflectir el paper de testimoni gràfic de la història dels pobles i ciutats de Catalunya que es fa des de la Premsa Comarcal; o els  guardons Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat destinats a estudiants d’ESO de tota Catalunya que premiaran reportatges basats en històries de l’entorn proper dels alumnes que defensin una convivència igualitària entre les persones i col·lectius de diferent índole.

A banda, l’ACPC editarà el llibre Premsa comarcal: la memòria de la vida quotidiana de Catalunya, en el qual el doctor en Història i professor titular de la Universitat de Girona Lluís Costa repassa les vicissituds de l’entitat des de la seva creació emmarcades en la trepidant història del país en aquest mateix període de temps.

Al llarg dels mesos vinents s’informarà en detall de tots aquests actes i activitats, així com d’altres que se celebraran durant els següents dotze mesos per celebrar el quarantè aniversari de l’entitat.

El tret de sortida es donarà el diumenge 19 de setembre al Gran Teatre del Liceu amb una gran festa que vol agrair a totes les persones que des de fa un segle a Catalunya han fet i estan fent premsa local i comarcal Click To Tweet

Malgrat la pandèmia, econòmicament salvarem aquest estiu?

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.