Indústria xinesa

La indústria xinesa creix davant de l’occidental

Les dades publicades per l’Oficina Nacional d’Estadística (ONE) mostren un fort creixement de la indústria xinesa, destacant la indústria d’equips especials, amb un 23% i la de fabricació del 15,7%. La recuperació de la indústria manufacturera de la Xina, impulsada en part per la demanda relacionada amb la pandèmia de covid-19 a l’estranger, ha superat amb escreix les expectatives d’enguany, tant que les fàbriques s’esforcen ara per suplir l’escassetat de treballadors qualificats per a satisfer les creixents comandes, asseguren des de l’agència Reuters, que ha contactat amb diverses fonts del sector a la Xina.

Gran part de l’auge de fabricació ha vingut de la demanda estrangera, i el creixement de les exportacions ha superat les expectatives per a vuit dels últims nou mesos. El notable canvi es produeix en un moment en què la Xina ha erradicat en gran manera el virus, la qual cosa contrasta amb la lenta remuntada que s’observa a occident, on les fàbriques continuen lluitant contra les interrupcions de la pandèmia i l’efecte sobre la demanda.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

La quota d’exportació global de la Xina va augmentar a més del 13% en el segon i tercer trimestre des de l’11% de l’any passat, segons Nomura, la més alta de qualsevol trimestre des d’almenys 2006, quan el banc d’inversions va començar a recopilar les dades.

L’altra cara és els Estats Units, un país que s’ha vist molt afectat per la pandèmia i que ha provocat un gran mal econòmic. Encara de l’estímul fiscal llançat pel Govern el seu creixement serà molt més lent, concretament un 1,9% entre 2022 i 2024 i 1,6% els anys posteriors.

En el cas d’Espanya, el BdE ha constatat una “intensificació” de la senda de desacceleració econòmica a Espanya iniciada en el tercer trimestre. Segons apunta en l’informe de l’economia espanyola, s’ha registrat una “notable desacceleració” en el ritme d’avanç del PIB entre octubre i desembre, que oscil·laria entre una expansió del 0,6% en l’escenari suau i una contracció del 0,8% i del 3% en els escenaris central i sever, respectivament.

El notable canvi es produeix en un moment en què la Xina ha erradicat en gran manera el virus, la qual cosa contrasta amb la lenta remuntada que s'observa a occident Click To Tweet

Pactarà ERC amb Els Comuns i el PSC com acaben de fer a l'Ajuntament de Barcelona?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú