La Fundació “la Caixa” incorpora a CaixaForum Saragossa un robot que permetrà organitzar visites telepresencials

La Fundació ”la Caixa” ha incorporat al seu centre cultural de Saragossa el seu primer robot de telepresència, que permetrà organitzar visites comentades a l’exposició a distància.

Amb la incorporació d’aquesta tecnologia, inèdita a Espanya per a l’ús museístic, la Fundació ”la Caixa” té la intenció d’arribar als col·lectius que no es poden desplaçar habitualment a les sales d’exposicions.

En una primera fase, la Pilar —nom amb el qual s’ha batejat al robot, en referència a la patrona de Saragossa— estarà disponible per a la comunitat educativa, i és previst que funcioni a ple rendiment el curs escolar vinent. En una segona fase, la institució vol ampliar el nombre de robots als seus centres, com també el públic objectiu al qual aquesta tecnologia va dirigida.

La Pilar és un robot de telepresència Double 0, desenvolupat pel grup ADD, expert en robòtica.

Disposa d’una tauleta amb càmera muntada sobre una barra i unida a un lleuger transport elèctric que es condueix de manera teledirigida. El dispositiu envia una transmissió de vídeo als usuaris. Els usuaris, des de la distància, apareixen a la pantalla del robot com si fossin un visitant més.

El robot recorre diferents espais de l’exposició conduït per un educador, que també s’encarrega de controlar i dinamitzar la visita, i de respondre en temps real les preguntes que sorgeixin dels usuaris durant l’experiència. És previst que aquestes visites virtuals, enteses com una primera aproximació a l’exposició i mai com una substitució d’aquesta, tinguin una durada aproximada de 25 minuts.

Els usuaris, des de la distància, apareixen a la pantalla del robot com si fossin un visitant més Click To Tweet

Et sembla bé que es limiti a 10 persones l'assistència als actes religiosos mentre que en els restaurants s'accepta el 50% de l'aforament?

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Mira els resultats

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú