confiança

La confiança dels inversors alemanys continua caient

Segons les dades del Centre per a la Recerca Econòmica Europea (ZEW) la confiança inversora va baixar de nou a Alemanya al novembre, després d’haver-se desplomat a l’octubre, a causa de la preocupació per l’efecte econòmic de la segona ona de contagis del nou coronavirus. Les enquestes no recullen les notícies sobre els avanços de la vacuna de Pfizer, que va provocar ahir una forta pujada en les bosses.

“Els inversors estan preocupats per l’impacte econòmic de la segona ona de covid-19 i el que això implicarà. Per tant, l’indicador ZEW de la confiança econòmica ha tornat a disminuir significativament al novembre, la qual cosa indica una desacceleració de la recuperació econòmica a Alemanya. També existeix la preocupació addicional que l’economia alemanya pugui tornar a la recessió”, explica el president de ZEW, Achim Wambach.

El sentiment dels experts del mercat financer respecte al desenvolupament econòmic de l’eurozona també va experimentar un descens considerable per segona vegada consecutiva. L’indicador corresponent a novembre se situa ara en 32,8 punts, 19,5 punts menys que en el mes anterior. Ara bé, el Consell Assessor d’Economistes del Govern alemany, els anomenats “cinc savis”, espera que el PIB germànic tingui enguany una caiguda del 5,1%, menys forta que la que contemplaven les previsions més pessimistes del començament de la pandèmia, que esperaven una contracció per sobre del 8%.

Segons el pronòstic dels savis, la caiguda de l’economia serà menor que la provocada per la crisi financera de 2008. El grup d’economistes, habitualment crític amb les decisions polítiques, li dóna en general bones notes a la gestió del Govern durant la pandèmia per a reduir les repercussions econòmiques. “Els responsables polítics han reaccionat de manera ràpida i decidida”, diu l’informe que considera que les mesures del Govern li han donat un impuls a l’economia que pot calcular-se entorn de l’1,1% del PIB. L’informe ressalta la importància que va tenir l’instrument de la jornada reduïda subvencionada per a evitar la destrucció d’ocupació.

Els inversors estan preocupats per l'impacte econòmic de la segona ona de covid-19 i el que això implicarà Click To Tweet

Creus que és coherent l'actitud del govern català d'autoritzar primer i desqualificar després la celebració de l'acte de beatificació de Joan Roig a la Sagrada Família?

Mira els resultats

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú