La Fundació ”la Caixa” i la Fundació FC Barcelona presenten el programa JOVES FUTUR+

La Fundació ”la Caixa” i la Fundació FC Barcelona posen en marxa el programa JOVES FUTUR+, una iniciativa que té com a objectiu oferir suport a joves extutelats. Es tracta d’un col·lectiu que es
veu obligat a emancipar-se sense suport familiar i que queda en una situació de gran vulnerabilitat un cop assolida la majoria d’edat i finalitzada la tutela que la Generalitat exerceix a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

La signatura del conveni entre la Fundació ”la Caixa” i la Fundació FC Barcelona es va celebrar el 26 d’abril a la Llotja del Camp Nou i hi han estat presents la directora general de la Fundació FC Barcelona, la Dra. Marta Segú; el director corporatiu d’Educació i Màrqueting de la Fundació ”la Caixa”, Xavier Bertolín; la directora general de la DGAIA, Esther Cabanas, i diversos patrons de la Fundació FC Barcelona i responsables de les primeres empreses solidàries que s’han compromès amb la iniciativa.

«La igualtat d’oportunitats, especialment entre els més joves, és una peça imprescindible en la construcció d’una societat més justa. Per això, amb aquest projecte d’inserció sociolaboral volem donar suport als membres d’un col·lectiu que es troba en situació de vulnerabilitat i ajudar-los a superar els prejudicis que sovint pateixen. Estem convençuts que, a través de la suma d’esforços entre empreses i entitats, podrem aconseguir un impacte social real, emparat en els valors de la igualtat i de l’esport», ha assegurat el director corporatiu d’Educació i Màrqueting de la Fundació ”la Caixa”, Xavier Bertolín.

«Els nois i noies extutelats fa anys que em preocupen perquè són molt vulnerables i no tenen cap xarxa de suport familiar ni social. Donar-los una oportunitat com aquesta no sols beneficia aquestes persones, sinó també tota la societat. Aquest és un programa preventiu, orientat a evitar que moltes persones joves caiguin en addiccions i en la marginalitat, i a afavorir que puguin gaudir d’un futur de dignitat i esperança. És molt important que les empreses i les entitats ens impliquem en aquest repte tan important», ha explicat la directora general de la Fundació FC Barcelona, la Dra. Marta Segú.

“Són nois i noies que no han tingut la sort de tenir una família, que han estat acollits en centres residencials de la DGAIA o en famílies. Aquest projecte ens va molt bé. Hem de tenir en compte que són joves que han de créixer molt més ràpid que els que ja disposen d’una xarxa familiar. Han d’aprendre i ser adults molt aviat i per això aquest programa és una gran oportunitat per a crear-se una xarxa que els ajudi a tirar endavant i ser valorats per la societat”, ha valorat la directora general de la DGAIA, Esther Cabanas.

S’atendran 100 joves cada any

El conveni signat té una durada de dos anys i el total de beneficiaris del projecte serà de 100 joves per any, derivats de diferents entitats socials d’arreu del territori. Amb aquest programa es pretén dotar aquests joves d’entre 18 i 25 anys de les eines necessàries en els àmbits formatiu, laboral, psicosocial i emocional perquè puguin aconseguir una autonomia personal plena en absència d’una família o d’una xarxa social que els doni suport. Dintre d’aquest col·lectiu hi ha nois i noies joves locals —que es troben en situació de desestructuració familiar— i joves migrats.

El programa tindrà tres àmbits d’actuació principals: la formació, la inserció laboral i l’acompanyament psicosocial. Pel que fa a la formació, inclou una formació intensiva (entre 4-6 mesos) que es tanca amb una titulació que els ha de permetre trobar una feina en un marge de temps curt. Amb aquest objectiu s’organitzaran tallers d’habilitats personals per a la vida i tallers d’ocupabilitat que afavoreixen l’autonomia i l’ocupació dels joves. Es duran a terme tallers per abordar qüestions com els hàbits, l’organització, el treball en equip, l’esforç, la disciplina i altres valors que habitualment s’aprenen a través de la família.

Moltes d’aquestes habilitats podran ser abordades des de la metodologia esportiva pròpia de la Fundació FC Barcelona, que utilitza l’esport com a eina per potenciar les competències personals. A més, s’impartiran altres tallers impulsats per persones en qualitat de mentors formadors, en aspectes com la gestió de l’economia personal i domèstica, o l’emprenedoria, entre d’altres.

Mentors i xarxa d’empreses solidàries

El projecte requereix la implicació de persones i entitats, per això el programa preveu oferir als empleats de la Fundació ”la Caixa” i del FC Barcelona, com també als socis i col·laboradors del club, la possibilitat de convertir-se en mentors de les persones beneficiàries del projecte.

A més, per facilitar-los la incorporació al mercat laboral, s’ha creat una xarxa d’empreses solidàries per donar oportunitats laborals i de pràctiques als joves beneficiaris. Per facilitar tot el procés d’emancipació, es definiran itineraris d’inserció individualitzats i s’oferirà un acompanyament psicosocial a cada persona beneficiària.

Amb aquest programa es pretén dotar aquests joves d’entre 18 i 25 anys de les eines necessàries en els àmbits formatiu, laboral, psicosocial i emocional Click To Tweet

Mantindrà Aragonès el seu ultimàtum a Sánchez o bé votarà a favor seu a la primera ocasió que tingui?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.