Els incondicionals. Entre el 20 i el 25% dels catalans són fans del govern de Torra

L’enquesta del CEO que s’ha fet pública aquest mes de gener, amb un treball de camp dut a terme entre finals de novembre i la primera quinzena de desembre, ha rebut com és lògic l’atenció dels mitjans de comunicació, que han subratllat entre altres qüestions la baixa confiança en el govern de la Generalitat, la seva incapacitat per resoldre els problemes del país.

No gens menys que un 61,6% tenia aquesta opinió, mentre que només un ínfim 1,6% considerava que sí que els està resolent. Però, a més de totes aquestes qüestions, n’afloren d’altres, algunes tan rellevants com el fet que la valoració en termes de confiança és més alta per a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que per al Parlament i el govern de Catalunya.

Més enllà d’aquestes dades, que són de lectura directa, una anàlisi més profunda de les taules de resultats permeten assolir informacions interessants, com per exemple la que entre un 20 i un 25% dels enquestats valoren pràcticament sempre i en termes màxims, al govern català, fet que no deixa de ser una paradoxa si recordem la incapacitat per resoldre els problemes que l’opinió pública catalana manifesta a l’enquesta.

D’un llarguíssim llistat de temàtiques sobre les quals pregunta el CEO, i demana que l’entrevistat valori entre 0 i 10, entre un 20 i un 25% situen sistemàticament la resposta en la posició 10, la de l’excel·lència. En alguns casos aquesta qualificació tan elevada té connotacions al·lucinants, com el 26% que atorga aquella valoració pel que fa a la política de la Generalitat sobre la temporalitat dels contractes, quan és un territori inèdit per al govern català. O el 20% que també qualifica amb aquella nota, la lluita que fa contra les desigualtats.

Hi ha algunes comptades excepcions a aquesta adhesió indestructible a l’acció de govern i no deixen de ser curioses. El pitjor registre l’obté en el trànsit, només el 10% qualifica amb nota 10. En aquest punt els incondicionals deserten, com també ho fan amb els ajuts a les empreses, 13%, i en la política lingüística, 14%. Aquest fet contrasta amb els percentatges tan elevats que obtenen l’ensenyament i la sanitat.

Certament, aquest gruix de població que classifica amb nota “10”, peti qui peti, eleva la valoració mitjana de la Generalitat. Si no fos per ells, el 4,65% que obté, una de les qualificacions més baixes que ha assolit el govern d’ençà que hi ha el CEO, encara seria menor.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.