Els barris més rics i els més pobres d’Espanya

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha publicat, en l’informe “Indicadores urbanos 2017” la llista dels nuclis urbans amb més i menys renda per llar de l’estat. Els barris més rics d’Espanya són el del Viso (113.001 euros anuals per llar), Piovera (101.620 euros), Pedralbes (99.572 euros), Les Tres Torres (90.809 euros) i la Castellana (83.082). Tots es troben a Barcelona i a Madrid. Aquestes primeres posicions s’han mantingut en els darrers anys, on s’ha experimentat un increment de la riquesa durant la recessió econòmica. 

Barris
Renda mitjana de les llars dels cinc barris més rics i dels cinc més pobres. Dades: INE. Font: Elaboració pròpia

 

Per una altra banda, els cinc amb menys renda són Córdoba SCD Nº3 (16.407 euros anuals), Sevilla SCD Nº9-A (14.662 euros), Alicante SCD Nº4-A (13.225 euros), Sevilla SCD Nº5-A (13.180 euros) i Sevilla SCD Nº4-E (12.307 euros).  Les dues seccions SCD més pobres corresponen respectivament als barris del Polígono Sur del distrito Sur i, en el cas de l’últim de la llista, al barri de Los Pajaritos y Amate del Districte Cerro-Amate.

 

Les Sub-City District (SCD)

Per portar a terme la recollida de dades s’ha recollit la informació per barris i no per ciutats, per tenir una visió més real. El projecte europeu Urban Audit va veure des del principi la necessitat d’analitzar les dades en nivells organitzatius menors que el de les ciutats. Les subdivisions dels nuclis urbans, anomenat “Sub-City District” (SCD), moltes vegades coincideix amb els barris i ciutats.

Barris
Renda mitjana de les llars dels cinc barris més rics i dels cinc més pobres. Dades: INE. Font: Elaboració pròpia

 

A Espanya s’ha dividit per zones les ciutats amb més de 250.000 habitants. Per tal de poder comprar amb més homogeneïtat interna cada SCD compta amb una població entre 5.000 i 40.000 habitants. En total els barris SCD en aquest informe arriben als 491.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

No s'ha trobat cap resultat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.