sector agrari

El sector agrari enfront al repte mediambiental i el canvi climàtic

El Ministeri d’Agricultura i el Ministeri de Transició Ecològica va organitzar la jornada “El sector agrari enfront del repte mediambiental i climàtic” amb l’objectiu de transmetre a la societat la coherència entre les polítiques agràries i de medi ambient i clima, per assolir una activitat agrària i forestal sostenible en els seus vessants ambiental, econòmic i social.

A la jornada, el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació va destacar que l’agricultura i el sector forestal poden contribuir eficaçment a la mitigació del canvi climàtic, per la seva capacitat d’emmagatzemar carboni i constituir-se com a embornals, tant en els sòls com en forma de biomassa. Va destacar també que una agricultura sostenible és essencial perquè els aliments espanyols siguin més ben valorats pels consumidors dins i fora de les nostres fronteres.

En l’anàlisi de la futura PAC i la sostenibilitat mediambiental, Planas va destacar que dels nou grans objectius específics de la PAC tres són de caràcter mediambiental: contribuir a l’atenuació del canvi climàtic i a l’adaptació als seus efectes, promoure el desenvolupament sostenible i la gestió eficient dels recursos naturals i promoure la protecció de la diversitat. I per al compliment d’aquests objectius mediambientals, una part important seran els Plans Estratègics que ha de desenvolupar cada Estat.

Per FEPEX, la nova regulació i condicionants mediambientals i climàtics constitueixen un repte que ha d’anar acompanyat de mesures que contribueixin a millorar la competitivitat del sector hortofructícola en un mercat globalitzat, considerant la forta disparitat existent en l’aplicació de la política mediambiental entre els grans països productors del món.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.