El problema coronavirus. Barcelona no acaba d’arrencar

Els fets demostren que Barcelona té unes greus dificultats per recuperar la normalitat econòmica. El sistema de dades Pulso, que permet seguir l’activitat comercial quasi en temps real, assenyala amb claredat el problema en què està immersa la capital de Catalunya.

Comparant els últims set dies amb els del mateix període de l’any anterior, l’activitat comercial de Barcelona està al 63%. Aquesta xifra mitjana expressa realitats molt diferents perquè en el cas de l’alimentació la recuperació s’ha produït sobradament i l’índex actual és de 118%, per tant clarament superior que el mateix període del 2019. Sobretot, millora en el petit comerç que arriba al 123%.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

En altres termes s’ha produït un desplaçament de les compres cap al comerç de barri, però la contrapartida d’aquesta bona notícia és que la resta ha minvat molt substancialment. Les cafeteries estan al 60%, els restaurants encara ho passen pitjor perquè amb prou feines arriben al 45%. Clarament aquests dos sectors registraran les majors pèrdues i també el nombre més gran de tancaments.

Però també afecta negativament a altres activitats com és l’electrònica, ja que la gent compra menys, de manera que ara estan al 87%. En roba la clatellada també és molt forta, un 52% d’activitat,  i aquí es produiran també baixes importants. Salut i bellesa (perfumeries, perruqueries, etc.) estan a un 78%. Tampoc han aconseguit recuperar-se del tot. La salut ha anat guanyant territori perquè ho havia passat malament i ara es troba al 98%, quasi per tant totalment normalitzat, i és el segon sector més ben situat després de l’alimentació. I finalment tot l’important paquet de la resta d’altres tipus de comerços que està al 69%.

No sembla que el que queda de juliol (les dades exposades comprenen fins al 21 d’aquest mes) i el que hi hagi d’agost pugui resoldre aquesta situació. Per tant, entraríem, passades les vacances, a l’inici de la tardor, en una Barcelona molt tocada econòmicament. El que faci la Covid-19 quan el fred comenci i la capacitat de les autoritats sanitàries per frenar-ho, dependrà que Barcelona caigui en una crisi històrica com mai ,en cap moment després de la Guerra Civil, ha registrat.

Et sembla bé que es limiti a 10 persones l'assistència als actes religiosos mentre que en els restaurants s'accepta el 50% de l'aforament?

Loading ... Loading ...
Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú