residència gent gran

El nou escàndol amb les residència de gent gran: el cas de Terrassa

Si en una anterior informació Converses explicava com la causa més possible de les morts a la residència de Tremp era el trasllat de malalts d’altres residències, en el marc del pla que està duent a terme el departament de Salut, ara el cas es repeteix ,si bé amb fets més recents, a la residència de Terrassa Mossèn Homs, també considerada, com la de Tremp, una residència modèlica.

En aquest cas, el 23 d’octubre la Generalitat va traslladar 5 persones del centre de gent gran Nord Egara de Castellà del Vallès a Terrassa perquè s’havia produït un brot de la Covid-19 en aquell centre. Tots els que es van traslladar, segons la Generalitat, havien donat negatiu als tests, però tres dies després, el 26 d’octubre, dues d’aquestes persones van mostrar símptomes. De fet, ja els patien al cap de 24 hores de ser ingressats.

Eren falsos negatius, feia masses dies que s’havia fet la prova, l’informe de la Generalitat era deficient? Tot això son qüestions que caldrà aclarir, però el fet es que aquestes dues persones van ser traslladades a l’hospital. També es va produir un altre cas però d’una persona resident, si bé no existia confirmació encara de la PCR. A l’endemà van ingressar a l’hospital les altres 3 persones traslladades perquè també aleshores eren positives. En altres termes: totes les persones portades de la residència de Castellà del  Vallès a la de Terrassa van donar positiu al cap de pocs dies.

El 29 d’octubre es confirmà un cas positiu de la mateixa residència de Mn. Homs. Era el primer que no procedia de cap trasllat. Després hi ha un ball d’informacions de malalts que tornen de l’hospital a la residència, de falsos positius i també de falsos negatius en relació amb un fals positiu. Un ball de dades que dibuixa un panorama ben confús. El resultat és, però, que de sobte l’11 de novembre es comunica la mort de 4 interns el cap de setmana, és a dir que havien mort entre els dies 7 i 8, pràcticament dues setmanes després dels trasllats de Castellà del Vallès.

La Generalitat ha informat de manera confusa sobre tot aquest afer, que es caracteritza per la manca de transparència com succeeix en el cas de Tremp. En tot cas la dinàmica és la mateixa: trasllats ordenats pel departament de Salut, detecció d’alguns casos positius, anades i tornades de l’hospital i aparent confusió entre els falsos positius i els falsos negatius. I al final una explosió sobtada de morts en pocs dies. És evident que són masses coincidències com per no témer que la responsabilitat en aquest cas està en els trasllats produïts per la Generalitat.

No és d’estranyar per tant que el passat dissabte hi hagués una manifestació a la Plaça Sant Jaume de la Coordinadora de Residències 5+1 que demanaven la suspensió d’aquests trasllats i criticaven a la Generalitat perquè “està jugant amb la vida de la gent”.

Més informació sobre el coronavirus a ESPECIAL CORONAVIRUS

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú