Els cristians de Síria, de nou en perill a causa de l’ofensiva turca

El pacte entre Turquia i Rússia al nord de Síria no sembla estar garantint la seguretat de la minoria cristiana, una de les més castigades pels rebels islamistes des del inici de la insurrecció contra el règim de Bashar al-Àssad.

Fa uns dies, els mil cristians que romanien a la localitat de Tal Tamer, antigament ocupada per Estat Islàmic, deixaren definitivament la població davant de l’amenaça de l’avanç turc i els seus aliats islamistes sirians.

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Mentre les milícies kurdes han contribuït a la protecció dels cristians des del inici de la Guerra Civil, els turcs han en canvi recolzat alguns els seus perseguidors.

Segons diverses organitzacions internacionals de drets humans, els turcs compten entre les seves files amb nombrosos grups i grupuscles islamistes responsables de greus violacions de drets fonamentals contra les minories religioses cristiana i yazidí.

Ja el primer dia de l’ofensiva turca, bateries d’artilleria turques apuntaren segons informa Voice of America contra barris majoritàriament cristians a Qamishli, la principal ciutat del nord-est de Síria. A més, una església fou parcialment destruïda a prop de la població.

Hadeel Oueis, una periodista basada a Washington DC que té familiars cristians a la regió, assegura que tenen més por de Turquia inclús que d’Estat Islàmic.

Als Estats Units, nombroses personalitats cristianes han demanat al President Donald Trump que mantingui tropes al nord de Síria per tal de garantir la seguretat de la població civil. Entre aquestes personalitats hi figuren predicadors evangèlics que es compten generalment entre els més ferms defensors de Trump, com Pat Robertson.

Bassam Ishak, president del Consell Nacional Siríac que defensa els drets dels cristians sirians i altres minories religioses, pressiona organitzacions cristianes nord-americanes perquè influeixen en la política de Trump. Ishak afirma que els Estats Units tenen el deure moral de protegir els cristians i altres minories a Síria.

No és d’estranyar que els cristians sirians temin tan Turquia, ja que aquest país té un llarg historial de violències contra minories i és responsable del primer genocidi contemporani, perpetrat precisament contra els cristians armenis, siríacs i grecs durant la Primera Guerra Mundial i que causà entorn un milió i mig de morts.

Actualment, tal i com un estudi publicat al Institut Espanyol d’Estudis Estratègics recull, Turquia segueix sent un dels països més repressius contra els cristians. La seva població cristiana s’ha reduït dràsticament des de començaments del segle XX, de forma encara més accentuada que en altres països majoritàriament musulmans com Síria o l’Iraq.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú