Colau comença amb mal peu: mor l’alt càrrec de Corea del Sud víctima d’un atracament

La inseguretat a Barcelona és una de les grans assignatures pendents del govern de Colau, un dels seus dèficits més escandalosos i que més mal pot fer a la imatge de la ciutat. Fins al mes de març d’aquest any els furts, un petit delicte però que causa alarma, havien crescut un 9% respecte l’any passat. En aquell període el conjunt dels delictes van augmentar un 17%. En aquest context és una loteria que periòdicament no es produeixi un incident greu que tingui un fort impacte negatiu. Atenció, no volem dir que el continuat degoteig de furts, robatoris, violència al carrer no vagin degradant la imatge, sinó que aquest procés es multiplica quan periòdicament esclata un afer tractat a 3 o 4 columnes en els mitjans de comunicació.

És el cas que va succeir el passat diumenge a la nit quan una alt càrrec de Coreu del Sud, que formava part de la comitiva del Ministeri de Cultura i Turisme d’aquell país, de visita a la ciutat va ser greument ferida a conseqüència d’un intent de robatori. Els lladres que viatjaven en una motocicleta van intentar arrancar-li el moneder, la dona va caure a terra i li va produir una fractura cranial.  Després d’haver estat ingressada a l’Hospital del Mar en estat crític, finalment ha mort.

És evident que el fet que coincideixi aquesta circumstància delictiva amb el membre d’una delegació oficial del ministeri de turisme coreà atorga un plus de negativitat al fet.

El nou pacte amb els socialistes i el suport de Valls ha de portar a curt termini solucions per aquesta crisi greu de l’espai públic a Barcelona, si no el problema no únicament continuarà deteriorant a l’alcaldessa sinó que, si el PSC assumeix l’àrea de seguretat ciutadana, el principal cost polític correrà a càrrec del partit socialista.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú