Catalunya és la comunitat autònoma amb més ocupació il·legal

Malgrat la situació del primer semestre de confinament, les denúncies d’ocupació il·legal a Catalunya no ha parat de créixer. La situació és tal que Catalunya, per davant d’Andalusia, és l’autonomia amb una problemàtica més greu perquè té més del 50% de les 7.450 denúncies comptabilitzades a Espanya. Per darrere li segueixen Andalusia amb 1.183 denúncies i una caiguda del 4,28%, Madrid amb unes 657 i la Comunitat Valenciana amb altres 566.

Des de gener fins a juny els casos provats d’ocupació il·legal van aconseguir els 3.611 casos. El nombre de cases ocupades il·legalment en tota Catalunya és sis vegades superior a les registrades en la Comunitat de Madrid en el mateix període, unes 657. Així mateix, mentre que en aquesta última autonomia la situació de pandèmia sembla haver actuat de fre, amb una caiguda semestral del 9,5% respecte al primer semestre de 2019, en el cas de Catalunya es va registrar un increment del 13,19%, segons dades del Ministeri de l’Interior.

Conflictes abundants generen també els pisos ocupats per delinqüents professionals. En ells ha posat la mirada els Mossos d’Esquadra que recentment van sol·licitar al fiscal cap de Catalunya, Francisco Banyeres de Mariola, “armes legals” per a desocupar-los i precintar-los. Es tracta de poc més de mig centenar d’habitatges en edificis de Barcelona i l’àrea metropolitana que serveixen de cau de delinqüents *multireincidents i provoquen una gran alarma entre els veïns amb els quals comparteixen escala.

Respecte a l’últim semestre de 2020, el fenomen també s’ha intensificat a la Comunitat Valenciana, amb un augment semestral interanual del 14,11%, fins a un total de 566 denúncies; a Galícia on la progressió registrada ha estat del 33,89% per a arribar a les 79 demandes de gener a juny passat, i a Múrcia, on els casos han crescut un 19,72%. En el cas de Catalunya, la major part de denúncies es produeixen a la ciutat de Barcelona. En el primer semestre d’enguany, les ocupacions il·legals a la ciutat van aconseguir els 2.644 casos demandats, més de 200 respecte del mateix període de 2019. L’últim cens d’habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, de març de 2019, havia detectat uns 10.052 pisos buits, que representava l’1,22% del parc d’habitatges de la ciutat.

El nombre de cases ocupades il·legalment en tota Catalunya és sis vegades superior a les registrades en la Comunitat de Madrid en el mateix període Click To Tweet

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.