Carta oberta als dirigents dels partits polítics en relació a les properes eleccions

El passat 12 d’abril a la seu del Col.legi de Periodistes de Barcelona es va presentar una carta adreçada als dirigents dels partits polítics per tal de demandar “quines mesures proposen per iniciar un camí de diàleg, que neutralitzi el bloqueig institucional que afebleix les nostres institucions d’autogovern”.

Benvolguts, Benvolgudes,

Som molts els qui a Catalunya estem preocupats perquè la confrontació i la cridòria han substituït, dissortadament, el debat polític. Estem instal·lats en una situació de bloqueig, en la que les fórmules per recuperar la concòrdia tenen moltes dificultats per obrir-se pas.

Malgrat tot, creiem que la societat catalana dona proves de voler superar una etapa de crispació que ha generat divisió entre  la ciutadania de Catalunya i ha incidit plenament en la política espanyola. També mostra un ampli rebuig a unes mesures de presó preventiva, percebudes per molts com excessives.

Som conscients de la importància de les ferides emocionals que, a banda i banda de l’espectre polític, ho condicionen tot. Necessitem un esforç col·lectiu que permeti un debat més racional

Les entitats signants creiem en la Política com a eina per resoldre els conflictes que es manifesten en tota col·lectivitat humana. En un context democràtic que es caracteritza per la protecció dels drets dels ciutadans, pel reconeixement dels seus deures i pel respecte al marc jurídic,  la política, per definició, s’ha de basar en el diàleg, la negociació i el pacte.

Sabem que els problemes de fons que tenim damunt la taula no són senzills ni es podran resoldre de forma immediata. Sabem, igualment, que les solucions proposades són diverses i que construir la més adequada haurà de ser el resultat d’un pacte que compti amb l’adhesió dels ciutadans.

Les eleccions del 28 d’abril haurien de ser una oportunitat per obrir un camí de confiança i cooperació política, per avançar en una nova governança de progrés econòmic, social i polític, tant a Catalunya com al conjunt d’Espanya. No són, aquestes, unes eleccions convencionals.

En efecte, podem afirmar que el sentit del vot, més enllà del seu valor d’adhesió a determinats programes i/o ideals, pot ser determinant per  superar el bloqueig polític o, pel contrari, perllongar-lo.

Creiem que tots els partits polítics tenen, davant d’aquestes eleccions, una extraordinària responsabilitat. Nosaltres, les entitats signatàries d’aquesta carta oberta no demanem el vot per una o altra força política. Però ens adrecem a vostès, com a dirigents dels partits polítics catalans, per demanar-los formalment que expliquin de forma clara i transparent quines mesures proposen per iniciar un camí de diàleg que neutralitzi el bloqueig que afebleix les nostres institucions d’autogovern.

Esperem la seva resposta i ens posem a la seva disposició per, si ho considereu pertinent, parlar-ne.

Cordialment,

 

La carta ha estat signada per diverses entitats i personalitats de Catalunya.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

1 comentari. Leave new

 • Fa uns dies, vaig aportar el meu punt de vista a l’entorn del greu problema de la nostra estimada Catalunya, sorgit per la manca de Patriotisme català entre tots els polítics que, lluny d’obtenir un consens, han propiciat una desintegració del vertader desig de tots nosaltres, com és treballar, prosperar i millorar la imatge de la nostra terra.
  Com tots sabem, la crítica, la difamació i la subjugació rebudes dels Governs Centrals, sempre ens han mantingut en un estat de discòrdia, però no per arribar a una situació de contundència
  tan marcada com és el Separatisme que, malauradament, ja ha aconseguit enfrontar-nos, entre
  nosaltres, a casa nostra.
  Considero doncs molt adient i positiu, tractar de fer una crida a totes les Autonomies per a que junts amb el Govern Central, s’estableixi un SISTEMA FEDERAL NACIONAL i, per arrodonir-ho, es faci vigent una nova Constitució, moderna i molt ben conceptuada.
  El món ens ho agrairia, doncs molts paisos que pateixen el mateix mal, podrien tirar pel dret, en
  un esperit prosper, lliure i veritablement democràtic. Avui dia, que tant es parla dels desitjats Drets Humans, es podria exercir en molts llocs. No és temptador veure la gran puixança dels
  EE.UU., malgrat llur President ?
  Tant de bo que per mitjà de les vostres “Converses” i contactes importants, poguéssiu iniciar un moviment FEDERAL a Catalunya, tractant així mateix, de captar l’atenció d’algunes de les Autonomies conegudes que fàcilment accedirien.
  Us veieu amb ganes de fer quelcom històric per Catalunya ?

  Francesc

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.