CaixaForum Barcelona acull una panoràmica completa i inèdita sobre la història del còmic occidental

En els últims anys, la programació de la Fundació ”la Caixa” presta una atenció especial a les manifestacions culturals pròpies dels segles XX i XXI. Després de dedicar recentment exposicions als universos de la moda, els videojocs i els tatuatges, ara arriba el torn del còmic.

El còmic té avui un abast comunicatiu que difícilment pot aconseguir un altre mitjà d’expressió. Tot i així, durant dècades el seu valor cultural i artístic no va ser reconegut. De manera progressiva s’ha consolidat com una forma d’expressió que, emparentada amb d’altres com la literatura, la pintura o el cinema, ha conquistat milers de persones a tot el món i ha entrat a les sales d’exposicions i en l’àmbit acadèmic.

Còmic. Somnis i història reuneix les millors vinyetes del món occidental i subratlla la doble condició del còmic com a eina de reflexió sobre el present i el futur, i com a poderós mitjà de creació de realitats paral·leles i universos imaginaris.

El públic gaudirà de més de 350 peces, entre les quals destaquen més de 300 pàgines originals dels dibuixants més cèlebres, en un muntatge que presenta una sorprenent escenografia. La mostra repassa tota la història del gènere des dels seus inicis fins avui, amb una atenció especial a l’evolució del còmic a Espanya.

L’exposició reuneix obres mestres de la història del còmic d’autors com Richard Felton Outcault, Winsor McCay, Milton Caniff, Hergé, Claire Bretécher, Alex Raymond, Will Eisner, Frank Miller, John Romita, Jack Kirby, Alan Moore, Moebius, Hugo Pratt, Quino, Francisco Ibáñez, Laura Pérez Vernetti, Purita Campos, Juanjo Guarnido, Goscinny i Uderzo, Alberto Breccia, Enki Bilal o Robert Crumb.

Han col·laborat en el projecte destacats autors espanyols per crear il·lustracions per a la mostra. És el cas de Paco Roca, María Medem i Ana Galvañ, responsable del cartell de la mostra.

ÀMBITS DE L’EXPOSICIÓ:

Els orígens de la narració seqüencial; L’edat d’or del còmic nord-americà: del crac del 29 a la Segona Guerra Mundial; Els superherois: la màquina del mite; Els còmics a Espanya: la comèdia humana i els signes de la tragèdia; L’edat d’or del còmic francobelga; Entre Itàlia i Argentina. El naixement de la modernitat en el còmic; L’explosió fantàstica als Estats Units i Europa; Davant del mirall: del diari íntim a la novel·la gràfica.

Còmic. Somnis i història es podrà visitar fins al 15 de gener de 2023 a CaixaForum Barcelona (Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).

Consideres que és feixisme el que promou la coalició de la Sra. Meloni a Itàlia?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.