CaixaForum Barcelona es rendeix a l’arquitectura industrial de Jean Prouvé

L’exposició L’univers de Jean Prouvé. Arquitectura / Indústria / Mobiliari és una retrospectiva que repassa l’obra de l’industrial i dissenyador de mobiliari francès que, a mitjan segle xx, va revolucionar les tècniques de construcció amb elements prefabricats. Prouvé, considerat un dels innovadors del segle xx, va impulsar una arquitectura assequible i de qualitat destinada al màxim nombre possible de persones. Els seus mobles es van caracteritzar per la resistència, la senzillesa i la lleugeresa.

A la mostra s’hi exhibeixen unes 235 peces, entre maquetes, plànols, fotografies, dibuixos, mobiliari i documents, procedents de les col·leccions d’arquitectura i disseny del Centre Pompidou de París, que hi van ingressar majoritàriament gràcies a una donació de la família del creador.

El recorregut destaca com Jean Prouvé, que va començar la seva carrera com a ferrer artesà, es va convertir en un «industrial» versàtil i polifacètic, capaç de projectar des de cases prefabricades, mercats i estacions de servei, fins a mobiliari de tota mena, amb una marcada consciència social.

La mostra, que estarà oberta del 15 de juliol al 31 d’octubre de 2021, és la segona col·laboració entre el Centre Pompidou de París i la Fundació ”la Caixa” fruit de l’acord entre ambdues institucions.

La mostra, que estarà oberta del 15 de juliol al 31 d’octubre de 2021, és la segona col·laboració entre el Centre Pompidou de París i la Fundació la Caixa Click To Tweet

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.