El sindicat PREC de professors de religió de Catalunya respon a Rufián

La setmana passada el portaveu d’ERC al Parlament espanyol, Gabriel Rufián, llançava un escarni directe sense pal·liatius contra els ciutadans que comparteixen la fe catòlica. Ara professors de religió de Catalunya han respost al diputat independentista.

En resposta a les declaracions del diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya , el Sindicat PREC , que representa docents de religió catòlica d’escoles i instituts públics de Catalunya, ha enviat a Gabriel Rufián un exemplar del llibre Mero cristianismo de CS Lewis i una carta en la qual se’l convida a reunir-se per contrastar opinions respecte al Cristianisme i sobre l’encaix de l’ensenyament religiós en el sistema educatiu català.

Per al PREC, les declaracions del diputat d’ERC són “molt inquietants” ja que “posen al descobert les possibles intencions fosques per les quals es pretén introduir la nova assignatura: sota l’aparença d’una voluntat de combatre “l’analfabetisme religiós”, el que es podria pretendre és imposar una visió sobre les religions orientada a fomentar actituds com les de Gabriel Rufián, alhora que es veuria reforçada la campanya de persecució implacable contra l’ensenyament confessional de la religió”.

Segons el sindicat l’última maniobra del Departament d’Educació de la Generalitat   vol “dificultar que es garanteixi l’ensenyament de la religió catòlica, evangèlica, musulmana o jueva segons la voluntat de les famílies afecta el procés de preinscripció que aquest any ha estat totalment telemàtic“. En aquest últim procediment, el que afecta el curs 2021-2022, el sindicat considera que “si bé és cert que en el formulari apareix la casella per sol·licitar o no l’ensenyament religiós per als fills, en el resguard en format PDF que es genera no consta l’opció escollida per les famílies”.

És a dir, que “cap de les milers de famílies que aquest any han participat en el procés de preinscripció escolar per als seus fills en el segon cicle d’Educació, en Educació Primària i a l’ESO pot demostrar de manera fefaent si han escollit o no la ensenyament de la religió”.

Cal recordar que fa uns mesos, el partit de Gabriel Rufián va aconseguir introduir en la nova Llei d’Educació la possibilitat que s’imparteixi una assignatura de “Cultura de les religions” a Primària i ESO.

Com valores el nou Govern de la Generalitat?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.