Pessebre popular al Monestir de Pedralbes

La realització del pessebre popular al Monestir té una llarga tradició no només dins la clausura de la comunitat de clarisses -que recorden el fet atribuït a Sant Francesc de la visió i la plasmació plàstica d´un esdeveniment cabdal del Nadal com és el naixement de Jesús-, sinó també a les dependències destinades a museu, on des de l´any 1984, cada any s´instal·la un pessebre popular a les estances conegudes com les Procures del monestir en col·laboració amb l´Associació de Pessebristes de Barcelona.

Les figures de la instal·lació d´aquest any, de caire popular i contemporànies, són obra de l´escultora sabadellenca Montserrat Ribes. Com és habitual, es realitzarà seguint la tècnica del pessebre popular dut a terme amb suro i molsa, amb construccions d’escaiola que recorden els ambients rurals de Catalunya.

Al costat del pessebre popular, a les Procures del Monestir, es presentaran dos diorames. El primer representarà la Nativitat de Jesús i el segon, el Descans de la Fugida a Egipte.

Horaris

Organitzat per: Institut de Cultura de Barcelona.

Se celebra a: Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

Hi col.labora: Associació de Pessebristes de Barcelona.

 

Els Punts Claus de Converses a Catalunya sempre van rotant. Voldries que quedessin fixes en pantalla els tres punts claus que es publiquen cada dia?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.