Lastra i Ávalos van mentir sobre l’IVA de les mascaretes

Un nou fet torna a posar en quarantena la rectitud del govern espanyol davant la ciutadania. És ben coneguda la seva resistència a reduir l’IVA de les mascaretes malgrat ser declarades d’ús obligatori. Fins i tot ara, només s’ha rebaixat l’IVA al 4% a les mascaretes quirúrgiques, les més econòmiques, però que tenen l’inconvenient que no protegeixen al portador, sinó a les altres persones. Mentrestant, la FFP2, que sí que actua com a barrera eficaç, continua amb l’abusiva tarifa del 21%.

Cal considerar que utilitzar mascaretes quirúrgiques, especialment per a les poblacions de risc, genera com a mínim un punt d’incertesa. Però és evident que donada l’exorbitant diferència de preu amb la FFP2, aquesta només pot ser utilitzada per persones amb ingressos notables. Hi ha per tant aquí una discriminació de les garanties de seguretat segons els ingressos. Un fet que no deixa de cridar l’atenció en un govern que es declara d’esquerres.

L’argument del govern va ser que no podien abaixar l’impost de les mascaretes perquè tota modificació de l’IVA necessita la conformitat de la Comissió Europea, de la qual encara no es disposava. Lastra i Ávalos van fer declaracions explícites en els mitjans de comunicació, en el sentit que la Comissió encara no els hi havia donat permís. Ara ha vist la llum un document de la Comissió Europea del 3 d’abril autoritzant la reducció de l’IVA per a les mascaretes fins i tot eliminant-lo totalment, cosa que no ha fet Espanya. Al llarg de molts mesos han estat declarant que necessitaven un permís que ja existia amb la finalitat de recaptar més amb les mascaretes.

La fiabilitat de les declaracions dels nostres governants són un risc creixent per a l’estabilitat de la democràcia perquè deterioren la confiança en la política.

La CE va autoritzar el 3 d’abril la reducció de l’IVA per a les mascaretes fins i tot eliminant-lo totalment Click To Tweet

Hi ha un paradís fiscal

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.