El pànic deslligat en el món empresarial per l’expansió del coronavirus pel món està forçant a les empreses a començar a implantar el, per a molts treballadors, esperat teletreball. La modalitat de treballar fora de l’oficina, implantat des de fa anys en empreses tecnològiques als Estats Units, suposa una sèrie d’avantatges per a les corporacions i els empleats. Ara, amb l’augment de persones en quarantena, moltes empreses poc inclinades a aquesta modalitat es veuen obligades a començar-les a aplicar.
Als Estats Units, respecte el coronavirus, nombroses empreses directament no els permeten assistir físicament al treball als empleats. La seu principal de Microsoft a Seattle ha sol·licitat als seus treballadors que no acudeixin a les oficines en les pròximes setmanes. Microsoft també ha modificat la seva política de viatges indicant que no es voli a les oficines de Seattle “tret que sigui essencial per a la continuïtat de Microsoft”. Aquestes no són ni molt menys les úniques empreses tecnològiques que estan preparant un escenari de teletreball per a les pròximes setmanes. I fins i tot més enllà. Amazon, Google i Facebook estan entre les empreses que estan promovent aquesta pràctica laboral.
Però no fa falta anar-se a l’altre costat de l’Atlàntic per a contemplar aquest escenari, avui mateix Bankia ha enviat a les seves cases a uns 80 treballadors de la seva seu central a Madrid en registrar-se un cas de coronavirus entre la plantilla. L’entitat ha iniciat ja el procés de segregació i separació en dues unitats de les àrees considerades crítiques per a garantir l’operativa en el cas que apareguin nous contagis.
avui mateix Bankia ha enviat a les seves cases a uns 80 treballadors de la seva seu central. Share on XLa idea és semblant a la que va adoptar aquest dijous el BBVA i consisteix a dividir físicament als treballadors d’una àrea “crítica” –com a tresoreria– en dos espais físicament separats. D’aquesta manera si apareix un contagi en un dels espais i ha d’enviar-se a tots els companys que estan en contacte amb aquesta persona a casa, es pugui continuar operant des de l’altre espai.
El dimarts, el BCE va enviar una carta als principals bancs europeus (inclosos els espanyols) perquè adoptin les mesures i accions per a “preparar-se i respondre a una potencial pandèmia”, en relació amb el coronavirus. En la carta, el BCE detallava que “a la llum dels riscos identificats s’espera que les institucions prenguin les accions apropiades per a preparar-se i respondre a una potencial pandèmia”.
Bankia manté “en tot moment una permanent coordinació” amb les autoritats sanitàries, informa “puntualment” els empleats a través de la seva intranet de l’evolució del coronavirus i ofereix en temps real les recomanacions del Ministeri de Sanitat. A més, els serveis mèdics de Bankia estan disponibles per als empleats.