Per què no és cert que “el 70% dels que estan imputats en manades “són estrangers”, com diu Santiago Abascal?

El líder de VOX, Santiago Abascal, va dir durant el debat que “saben vostès que parlen de les manades i aquí hem conegut els noms dels detalls d’una manada d’espanyols en 2016, però després d’aquesta manada ha hagut més de 100 manades a Espanya i el 70% dels que estan imputats són estrangers”.

AIXÒ ÉS FALS

No existeixen de manera oficial dades que recopilin agressions sexuals de manera múltiple o grupal. Només de manera informal i des 2016, el web de Geoviolencia sexual, del col·lectiu Feminicidio.net, recopila casos d’agressions sexuals múltiples que han transcendit als mitjans, però les dades aportades no estan desglossades per nacionalitat.

La xifra de el 70% estrangers es basa en un estudi de l’any 2010, centrat en agressions sexuals múltiples en què la víctima no coneixia els seus victimaris. En ell no apareixen la totalitat de les agressions sexuals múltiples, faltarien, per exemple, “les manades” a qui la víctima sí que coneixia.

Per tant, no hi ha dades oficials que permetin conèixer el percentatge d’estrangers o nacionals que cometen agressions sexuals múltiples.

SEGÜENT

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.