És fals que la legislació “discrimini” els “espanyols que tenen arrelament” en els ajuts al lloguer de la Comunitat de Madrid 2019 com diu Santiago Abascal

El líder de Vox va dir en un míting a Granada després de llegir els 10 primers cognoms d’origen àrab de la llista d’Ajudes al Lloguer de la Comunitat de Madrid 2019 que “aquestes persones no tenen cap culpa que se’ls doni cap ajut per al lloguer. La ten aquells qui han creat una legislació que discrimina els espanyols perquè diu que els espanyols tenen arrelament i que se les arreglin amb la família “.

AIXÒ ÉS FALS

En la legislació a nivell estatal, regulada en el Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021 , no s’esmenta “l’arrelament” com un motiu excloent per sol·licitar els ajuts. Tampoc apareix en les bases reguladores d’aquesta ajuda ni en les bases de la Convocatòria 2019 .

👉 ¡Uneix-te al nostre grup de Facebook de Converses a Catalunya!

Comentem entre tots les notícies de Catalunya per a estar informats.
Podreu consultar totes les claus del dia!

Entre els requisits a presentar el sol·licitant ha de ser “titular d’un contracte d’arrendament” d’acord amb la legislació, “que l’habitatge sigui habitual i permanent” al domicili per al qual s’aplica, “que posseeixi la nacionalitat o residència legal a Espanya”, “que la renda sigui inferior a 600 euros al mes” (900 € en determinats casos) . Com diem, en la legislació no es contempla el criteri d’”arrelament” com un motiu excloent per sol·licitar i ser beneficiari d’aquest ajut.

El llistat, llegit pel líder de Vox, correspon a la llista provisional d’admesos per a ser beneficiaris de les ajudes al lloguer 2018-2019. No és el llistat definitiu, el qual serà publicat al desembre. Aquest llistat, correspon al col·lectiu “preferent” entre els quals es troben “famílies nombroses”, “famílies monoparentals amb càrregues familiars”, “víctimes de violència de gènere”, “víctimes de terrorisme” o “membres majors de 65 anys”, entre altres. A part hi ha un altre llistat provisional per a joves menors de 35 anys.   

A més, aquests ajuts al lloguer tampoc exclouen els “espanyols” com diu el líder de VOX o als “nacionals” com diu el compte oficial del partit . Segons dades aportades per la Conselleria d’Habitatge de la Comunitat de Madrid, el nombre d’admesos amb Document Nacional d’Identitat i, per tant, amb nacionalitat espanyola, són el 65,17%. Mentre que el 34,86% correspon a sol·licitants amb NIE (estrangers).  

En el document amb els noms dels admesos als ajunt al lloguer per a joves menors de 35 anys, el 88% són espanyols i el 12% estrangers. De mitjana entre els dos llistats, el 81,5% són espanyols i el 18,5% residents estrangers.

No és la primera vegada que s’utilitzen les llistes d’ajudes al lloguer per desinformar. Tampoc és la primera vegada que s’utilitza la primera pàgina, principalment amb cognoms àrabs. També s’ha mogut el llistat d’ajudes al lloguer de l’any 2017. Dels 6.962 beneficiats en total, el 63% dels receptors de l’ajut tenien nacionalitat espanyola i el 37% estrangera. 

Per tant, és fals que la legislació “discrimini” els “espanyols que tenen arrelament” en els ajuts al lloguer de la Comunitat de Madrid 2019 com diu Santiago Abascal.

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú