80 joves extutelats aconsegueixen feina en la primera edició del projecte JOVES FUTUR +

L’acte de cloenda de la primera edició del projecte JOVES FUTUR + s’ha celebrat el dimarts 18 de juliol a l’Spotify Camp Nou.

El programa JOVES FUTUR +, impulsat per la Fundació FC Barcelona amb el suport de la Fundació ”la Caixa”, promou la inserció sociolaboral de joves extutelats que en arribar als 18 anys perden la protecció de l’Administració pública i es troben en una situació de màxima vulnerabilitat.

La trobada ha servit com acte de reconeixement dels 80 joves extutelats que han aconseguit un contracte de treball en la primera edició del projecte i també per agrair el compromís i la implicació de les més 60 empreses, les 13 entitats derivadores i els 28 mentors que hi han participat.

Durant aquest primer any, s’ha treballat amb tots els joves participants des de quatre vessants: formació en oficis, inserció sociolaboral, acompanyament psicosocial i mentoria. A més, s’han impartit a tot el territori 24 cursos sobre temàtiques lligades a les necessitats de les empreses: hostaleria, restauració, soldadura, manteniment, logística, neteja industrial i socorrisme, entre d’altres.

Habilitats, suport i acompanyament

JOVES FUTUR +, que es va presentar el juny del 2022, té com a objectiu oferir suport a les persones joves extutelades a través d’una xarxa de formadors, educadors socials, psicòlegs i mentors que els proporcionen les eines necessàries en els àmbits formatiu, laboral, psicosocial i emocional per tal d’aconseguir una autonomia personal plena en absència d’una família o xarxa
social.

A banda de la formació i la inserció laboral, JOVES FUTUR + té una part important de promoció de les habilitats transversals, de suport psicosocial i d’acompanyament a través d’una xarxa de mentors.

Durant tot el procés es porta a terme una tasca de seguiment per promoure l’autonomia i afavorir les competències personals i socials per accedir a una feina i també per saber-la mantenir.

A més a més, un dels objectius del projecte és també formar-los en la gestió de l’economia personal i domèstica i promoure el temps lliure de qualitat, aspectes clau en l’etapa d’emancipació a la qual s’enfronten.

Un dels objectius del projecte és també formar-los en la gestió de l’economia personal i domèstica i promoure el temps lliure de qualitat Click To Tweet

Et preocupa que si hi ha un nou govern de coalició PP-VOX, la llengua i cultura catalana tinguin problemes?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.