VOX intenta excloure els sense papers de la sanitat pública

Amb motiu del nou debat per aprovar la pròrroga del període d’alarma, Vox pretén incorporar una mesura, excloent de la sanitat universal els sense papers mentre duri l’alerta. D’aquesta manera, el que s’aconseguiria és que els afectats no acudissin als serveis mèdics per no poder pagar les atencions i les proves necessàries. És una iniciativa que mereix el més absolut rebuig, la més total reprovació.

En nom de reduir la saturació el que aconsegueix és un acte de lesa inhumanitat i la creació d’un gran perill, perquè és contrari a la més mínima racionalitat pública. Estem davant d’una epidèmia on el decisiu és tallar el contagi i reduir els focus. Deixar un gran reducte com és el dels immigrants sense papers fora de tota percepció, significa el gran reg d’acceptar un reservori víric de contagi i portadors asimptomàtics sense detectar, que contribuirien a l’expansió del coronavirus, i serien una bomba de rellotgeria en desaparèixer l’estat d’alarma, i en començar a transitar persones no immunitzades a causa del confinament.

Si resulta criticable la gran irresponsabilitat del govern i del feminisme oficial amb la manifestació del 8 de març, com a mostra dels perills del sectarisme ideològic, ara cal dir una cosa semblant davant l’intent -no passarà d’aquí- de VOX d’excloure els sense papers de la sanitat.

A més, és una contradicció flagrant amb la cultura cristiana que diuen defensar. Cal recordar el que realment diu l’Evangeli? Perquè Vox hi xoca frontalment:

Perquè tenia fam, i em donàreu menjar; perquè tenia set, i em donàreu beure; vaig pelegrinar i em vau acollir; estava nu i em vau vestir; malalt i em vau visitar; pres i vau venir a veure’m ¿Senyor, quan et vam veure afamat, i et vam alimentar, assedegat i et donàrem beure? Quan et vam veure pelegrí i et vam acollir, nu i et vam vestir? Quan et vam veure malalt o a la presó i vam anar a veure’t?. I Jesús els contestà: En veritat us dic que totes les vegades que vau fer-ho a un d’aquests, els meus germans petits, m’ho féreu a mi”.

Quan Vox demana eliminar la sanitat gratuïta per a les persones sense papers, està dient que deixi d’atendre a tot seguidor de Jesús, perquè és a Ell a qui s’està expulsant d’un servei vital com és l’atenció sanitària. Qualsevol cristià, més si simpatitza amb Vox, ha de rebutjar aquest mal, que és gran.

Vox pretén incorporar una mesura, excloent de la sanitat universal els sense papers mentre duri l'alerta Click To Tweet

Per arrodonir-ho, i sense més, Vox aprofita allò que el Pisuerga passa per Valladolid, per introduir com a esmena a la pròrroga de l’Estat d’Alarma la supressió de l’autonomia de Catalunya. Només la de Catalunya, i això malgrat que qui mana sota aquest estat a Catalunya és directament el govern espanyol. Vox ha acabat mostrant que la seva esclavitud ideològica li fa sacrificar la tragèdia del coronavirus a l’altar dels seus dogmes antimigrants i anticatalans.

Més informació sobre el coronavirus a ESPECIAL CORONAVIRUS

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.