Teatre: ‘Assedegats’, a l’Espai Teatral-Biblioteca Nacional de Catalunya

Assedegats ens apropa a les vivències de tres adolescents: en Murdoch, que no troba sentit ni lloc ni futur en un món que detesta i que un dia es lleva amb una necessitat irrefrenable de vomitar verbalment tota la ràbia que acumula; en Norvège, que s’ha tancat a la seva habitació i no en vol sortir, i en Boon, que somnia ser escriptor i ha de fer un treball sobre la bellesa en forma de teatre.

Qui no s´ha despertat algun cop amb el buit a dintre? Amb unes ganes irrefrenables de ser lliure i de viure convençut que l´amor i la bellesa poden absolutament amb tots els horrors. Amb la convicció que cal deixar enrere les rutines asfixiants i les normes absurdes, el prosperar insignificant i la distància trista. Qui no espera retrobar-se algun dia amb la infantesa abandonada? On la voluntat i la sorpresa i l´amor i el rebuig i la son i l´eufòria eren tant intenses que el món i la vida eren una mateixa cosa, i valien la pena.

Wajdi Mouawad ens porta aquesta vegada al nucli de l´adolescència, en el trànsit entre la infantesa que s´ha de deixar enrere i l´edat adulta que no es vol assumir. Assedegats de vida, volent palpar l´infinit amb el palmell de la mà i encabir-lo endintre, Murdoch, Norvège i Boon entrecreuen els seus camins on la bellesa i l´absurd es juguen en un pols la seva supervivència.

Quinze anys més tard Boon, convertit en antropòleg forense, reconeix en unes restes trobades al fons del riu Saint Laurent el cadàver de Murdoch, que havia desaparegut misteriosament. Això el porta a rememorar la seva adolescència i els seus somnis abandonats. I descobreix que la set insaciable de sentit i bellesa de Murdoch i Norvège els acaba unint per sempre, de manera sorprenent, traspassant els límits entre realitat i ficció. Aquest descobriment torna a obrir el crit vital de l´adolescència, massa sovint sepultat malgrat el temps que ens toca viure. Qui no s´ha despertat algun cop amb el buit a dintre? I què n´ha fet?

Un text de Wajdi Mouawad i Benoît Vermeulen amb direcció d’Oriol Broggi i interpretat per Guillem Balart, Sergi Torrecilla i Carla Vilaró.

Dies: del 21/10/2020 al 15/11/2020

Lloc: a l’Espai Teatral – Biblioteca Nacioanl de Catalunya (c/ Hospital, 56 (08001) Barcelona

Estàs d'acord que el CGPJ pugui ser escollit per majoria simple en lloc de majoria qualificada com fins ara?

Mira els resultats

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.