Tallers presencials i tallers d’autoformació en línia per a la gent gran

Amb l’objectiu de generar més espais de participació i adaptar-se a les noves realitats, el programa de Gent Gran de l’entitat Fundació “la Caixa” amplia i diversifica la seva oferta d’activitats tenint en compte l’heterogeneïtat de la gent gran.

Com a novetat, el programa també obre un nou àmbit d’acció, creativitat i reflexió, amb propostes orientades a fomentar la creativitat i la imaginació de la gent gran. Aquesta línia se suma a les ja existents: manteniment i millora de la salut física i prevenció de la fragilitat, foment del desenvolupament personal, millora de les competències digitals i participació social i comunitària.

Els nous tallers presencials que es llancen aquest curs, «Creació de pòdcast» i «Escriptura creativa», s’emmarquen en aquest nou àmbit, en què també s’inclouen el taller «Amics lectors» i el consolidat Concurs de Relats Escrits per Gent Gran . Per la seva banda, el taller Benestar al vestir se suma a l’oferta d’activitats que fomenten la salut física.

«L’augment de l’esperança de vida ens obre un ventall de possibilitats després de la jubilació. A la Fundació ”la Caixa” tenim el ferm compromís de posicionar la gent gran com a agents actius de la societat tenint en compte les seves singularitats i reivindicant les capacitats, les habilitats i les aptituds d’un col·lectiu clau. Per això, a través d’aquestes activitats i accions oferim recursos per donar resposta als múltiples i variats interessos d’aquest divers i heterogeni col·lectiu», ha destacat el director del programa de Gent Gran de la Fundació ”la Caixa”, David Velasco.

Nous cursos d’autoformació en línia

Una altra de les novetats de la nova temporada 2023-2024 és el llançament de cursos virtuals d’autoformació que es podran fer amb l’ordinador a casa o a les aules informàtiques dels centres de gent gran.

Els cursos d’autoformació aborden temes com l’alimentació saludable, l’exercici, les rutines per al benestar o l’ús de les aplicacions tecnològiques. Estan destinats a totes aquelles persones que volen continuar sumant experiències a la vida al seu ritme.

Minitallers “Aula Oberta”

Una altra de les novetats són els minitallers «Aula oberta», formacions específiques adreçades a la gent gran voluntària que donen suport digital als espais de l’«Aula oberta» dels centres de gent gran. S’ofereixen els coneixements i recursos necessaris perquè els voluntaris puguin acompanyar les persones que assisteixen a les aules obertes i ensenyar-les a fer servir les aplicacions digitals més populars i a fer les gestions més habituals a través d’internet.

Les formacions digitals impartides als minitallers són:

La meva carpeta ciutadana: informació i gestions amb l’Administració pública (Agència Tributària, renovació del carnet de conduir o DNI, padró, etc.).

La meva salut: claus de la gestió en línia de les aplicacions de salut de les comunitats autònomes per consultar l’historial mèdic, cercar especialistes i centres sanitaris, demanar cites, descarregar proves diagnòstiques, etc.

Reserves en línia: realització de tota mena de compres en comerços en línia i reserves en restaurants i hotels, etc., amb especial atenció als elements clau per evitar errors i fraus.

Finances en línia: gestió de comptes bancaris mitjançant l’ordinador o el telèfon mòbil, i ús de les noves aplicacions relacionades amb la gestió econòmica, com ara Bizum i altres de similars.

Més de 100 anys acompanyant les generacions grans

El Programa de Gent Gran de la Fundació ”la Caixa”, amb més de cent anys de trajectòria, té com a objectiu abordar els nous desafiaments que es presenten a la vellesa.

Segons les darreres dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), al conjunt d’Espanya les persones més grans de 65 anys representen el 19,1% de la població i es preveu que aquest percentatge augmenti fins al 25,2% en 10 anys.

Els cursos d'autoformació aborden temes com l'alimentació saludable, l'exercici, les rutines per al benestar o l'ús de les aplicacions tecnològiques Click To Tweet

Creus que les futbolistes estan discriminades?

Loading ... Loading ...

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.