debat electoral, VOX

Qui va guanyar el debat electoral? Les enquestes dels diaris als seus lectors, que et sorprendran

Pot ser que totes les principals capçaleres espanyoles donin com a guanyador del recent debat el mateix candidat? La resposta és sí.

El debat electoral, organitzat per l’Acadèmia de Televisió, que va tenir lloc el passat dia 4 i que convocava els líders dels partits polítics amb representació en el Congrés dels Diputats que opten a la presidència espanyola, va servir perquè els principals diaris llancessin les seves enquestes digitals als seus lectors preguntant-los qui havia estat el guanyador de la batalla dialèctica.

L’únic debat que es farà aquesta campanya amb els caps de llista de les formacions polítiques va congregar els líders del PSOE, PP, Ciutadans, Unides Podem i Vox per a les eleccions del 10-N.

Encara que hi ha disparitat d’opinions, com és lògic, es tendeix a veure entre els analistes que va guanyar Pedro Sánchez i va perdre Albert Rivera. No obstant això, les enquestes dels diaris no donen per guanyador cap d’aquests candidats.

declaració
A qui donen per guanyador del debat els lectors de tots els diaris generalistes?

 

Els líders que van prendre part en la contesa política van ser Pedro Sánchez, del PSOE; Pablo Casado, del PP; Albert Rivera, de Ciutadans; Pablo Iglesias, d’Unides Podem i Santiago Abascal, de Vox. Es va tractar de l’únic debat d’aquestes característiques que s’ha celebrat durant la campanya, que per primera vegada durarà només 8 dies

Qui va guanyar el debat electoral?

Les enquestes que van realitzar de manera digital els diaris El País, La Vanguardia, ABC, El Periódico, La Razón i El Mundo donen totes sorprenentment com a guanyador del debat al mateix candidat: el líder del partit Vox, Santiago Abascal.

Tal com es pot veure en la imatge següent, tots els resultats de les enquestes d’aquests diaris donen com a guanyador el líder de Vox.

debate electoral

Com es pot observar, en el moment de tancament d’aquesta notícia (encara que algunes enquestes ja estaven tancades, unes altres no), El País dóna guanyador a Abascal amb un 35,43%, La Vanguardia amb un 36,16%, ABC amb un 48%, El Periódico amb un 34%, La Razón amb un 47% i El Mundo és el diari els lectors del qual li ofereixen la victòria més rotunda amb un 52,54%. Evidentment no es tracta d’una enquesta feta sota els paràmetres de proporcionalitat i a partir d’una mostra prèviament analitzada perquè sigui prou representativa. De fet, a més, són resultats que estan subjectes a campanyes digitals que incrementen el vot en un sentit o un altre.

No obstant això, és destacable la rotunditat en el resultat i, això sí, és una dada més que ens llança els resultats del debat en vistes a la pròxima votació electoral del diumenge 10-N.

Segueix aquí com va ser tot el debat electoral:

 

Print Friendly, PDF & Email

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.